Apple'dan "utanç duyuyoruz" açıklaması!

Apple yöneticileri, bir süre önce Apple Maps'te yaşananlar hakkında ilk kez konuştular, "utanç duyduklarını" itiraf ettiler!

Apple'dan "utanç duyuyoruz" açıklaması!

Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Eddy Cue ve Craig Federighi, sonunda birkaç sene önce Apple Maps'te yaşanan sorunlarla ilgili konuştular ve "ürünün önemini fark etmediklerini" itiraf ettiler.

Söz konusu "ciddiye almama" sorunu, Apple'ın dijital haritaları geliştirirken bu işi küçük, izole bir geliştirici takımına emanet etmesiyle ortaya çıktı. Peki Apple Maps bu kadar hatayla nasıl piyasaya sürüldü? Cue'nin açıklamalarından sorunun çapının başlarda bilinmediği anlaşılıyor. Çok sayıda kullanıcıdan geri bildirim alamadıklarını Cue, "hepimiz Cupertino'da yaşıyorduk ve Maps bizim için harika görünüyordu. Sorunlar bize görünmemişti" dedi. Yönetici, durumdan dolayı "utanç duyduklarını" da itiraf ediyor.

Apple şimdi iOS'un yeni sürümlerini herkese yayınlamadan önce çok daha fazla beta sürümü yayınlıyor. Bu sayede tüketiciler, yazılımı çıkış tarihinden önce test ederek sorunların giderilmesine katkıda bulunabiliyorlar.

Apple, Maps'te yaşanan sorunlara rağmen onu bir kenara bırakmadı ve uygulama bugün çok daha iyi bir durumda. Bu arada Federighi, trafik verileri için cihaz sahiplerinin sürüş verilerini kullandıklarını doğruladı ancak verilerin kişisel bilgilerden tamamen arınmış olarak kullanıldığını söyledi.

Okuyucu Yorumları