Apple'dan yeni 15 inç'lik MacBook Pro!

Apple, Force Touch özelliğine sahip trackpad'le gelen yeni MacBook Pro'sunu ortaya çıkardı!

Yeni MacBook Pro tanıtıldı!

Apple, birkaç hafta önce tanıttığı 13 inç'lik MacBook Pro ve yeni MacBook'un yanına yeni 15 inç'lik MacBook Pro'yu ekledi.

Force Touch destekli trackpad ile gelen yeni 15 inç MacBook Pro, fiziksel olarak öncekinden farklı görünmüyor. Cihazın pil ömrü, Apple'ın verdiği bilgiye göre 2014 modelinkiyle aynı. Yeni MacBook Pro, yine Retina ekranla geliyor ve 2,2GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 16GB RAM, 256GB SSD, Intel Iris Pro grafik birimi gibi özelliklere sahip. Yeni modelin fiyatı 1.999 Amerikan Doları olarak belirlenmiş.

Bu arada Apple'ın optik diskleri slot sürücüsü yoluyla kabul eden SuperDrive'ının şu an sadece 13 inç'lik modelde kullanıldığını hatırlatmakta fayda var. Apple'ın optik diskli laptop'larını ne zaman tarihe gömeceğini bilmiyoruz, ancak Retina ekranların ve SSD'lerin yanında optik sürücülerin ömrü, uzun olmayabilir.

Bu arada Apple, 5K Retina ekranlı üst seviye iMac'in fiyatında indirime gitmiş bulunuyor: Bu modelin yurtdışı fiyatı, artık 2.299 dolar. Yeni tanıtılan 27 inç'lik 5K ekranlı iMac'in fiyatı ise 1.999 dolar.

Okuyucu Yorumları