Apple’dan yeni uzaktan yönetim yazılımı

Apple, masaüstü uzaktan yönetim yazılımı Apple Remote Desktop 2’yi 28 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Kaliforniya’da gerçekleştirilen WWDC (Worldwide Developers Conference) 2004’te tanıttı.

Apple’dan yeni uzaktan yönetim yazılımı

Macintosh BT yöneticileri, Apple Remote Desktop 2 ile envanter yönetimi, yazılım dağıtımı ve uzaktan yönetim hizmetlerine yüksek performans ile sahip oluyor. Bugüne kadar üretilen en iyi ve kullanımı kolay uzaktan yönetim programlarından birisi olan Apple Remote Desktop 2, yüksek performansı ve tüm UNIX komutlarını çalıştırabilme gibi 50’den fazla yeni özelliği ile Mac OS X platformları için ideal bir sistem.

Apple Remote Desktop 2, sistem mühendislerinin bilgisayar parkını ve yazılım envanterini merkezi bir noktadan yöneterek, şirketlerinin çağrı merkezlerine olan ihtiyaçlarını en aza indirecek ve kullanıcıların daha sorunsuz bir ortamda, daha verimli çalışmalarına olanak sağlayacak. Macintosh kullanım kolaylığını ve üstün performansını BT yöneticilerinin hizmetine sunan Apple'ın en yeni masaüstü yönetim yazılımı tüm G3, G4, ve G5 işlemcili modellerde ve Mac OS X işletim sistemi altında çalışıyor.

Apple Remote Desktop 2 yazılımı ile istenilen dosya ya da yazılım eş zamanlı olarak belirtilen tarih ve saatte merkezi bir noktadan Intranet veya Internet’teki bir ya da daha fazla sayıda bilgisayara otomatik olarak gönderilebiliyor veya kurulabiliyor. Donanımsal ve yazılımsal envanter sürüm, model, kart adı, kullanım yüzdesi gibi 200’ün üzerinde özellik doğrultusunda raporlanabiliyor. Yeni nesil uzaktan yönetim yazılımı ile istenilen bilgisayarın ekran görüntüsü istenilen kullanıcılar ile paylaşılarak merkezi eğitimler düzenlenebiliyor ya da kullanıcı ekran görüntüleri çağırılarak uzaktan eş zamanlı destek verilebiliyor.

Apple Remote Desktop 2 ile bilgisayar ve kullanıcı yönetimi de uzaktan yapılabiliyor. Apple Remote Desktop 2’nin yeni özellikleri arasında ön plana çıkanlardan bazıları şöyle: Tüm UNIX komutlarını çalıştırabilme, rutin sistem bakımlarını yapabilme, bilgisayar hakkında anlık uygulama ve depolama bilgilerini toplayabilme ve istenilen dosya ya da uygulamayı onlarca kriter belirterek ağ üzerindeki kullanıcıların depolama birimleri üzerinde aratabilme.

Okuyucu Yorumları