Apple'ın 20 yıl önceki oyun konsolu Pippin!

Apple'ın tam 20 yıl önce kendi oyun konsolunu piyasaya sürdüğünü biliyor muydunuz? İşte Pippin...

Pippin'i hatırlıyor musunuz?

Apple'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte gözler iPhone 6S'lerin üzerinde de olsa, izleyiciler özellikle Apple TV'nin tanıtımı kısmında oldukça etkilendiler. Bunun sebebi elbette Apple'ın yeni Apple TV'de video oyunlarına odaklanmasıydı. Ancak bu aslında Apple'ın ilk denemesi değil. Kaliforniyalı şirketin, daha önce birkaç kez daha bu tür girişimlerde bulunduğunu ve oyun dünyasına girmeye çalıştığını biliyor muydunuz?

1993 yılında 14 inç boyutunda bir televizyon setiyle birlikte set-top box girişiminde bulunan Apple, buna biçtiği 2.100 dolarlık fiyatıyla biliniyor. Ancak şirket video oyun konsolu konusundaki en önemli atağını Pippin ile yapmıştı. Tasarım ve işleyiş bakımından tam anlamıyla bir oyun konsolu olan Pippin, düşüncede üzerinde bulundurduğu CD-ROM yoluyla oyunları televizyonda oynatacaktı. Bu anlamda Sega Saturn ve Sony Playstation benzeri olan Pippin'in ömrü ise oldukça kısa oldu. Steve Jobs'un şirkete dönmesi ile birlikte, proje bir anda rafa kalktı.

Bugün Steve Jobs olsaydı Apple'ın, Apple TV'yi bir oyun konsoluna dönüştürmesi fikrine sıcak bakar mıydı bilmiyoruz. Ancak Apple bu adımı şimdi attı. Hep birlikte bu konuda başarılı olup olmayacağını göreceğiz.

Okuyucu Yorumları