Apple'ın Araba Ürettiği Doğrulandı!

Apple'ın araba ürettiği, çok uzun süren dedikodular sonrasında nihayet doğrulandı!

Apple araba izni aldı!

Apple'ın bir araba ya da en azından gelişmiş araba teknolojileri geliştirmekte olduğuna dair söylentiler senelerdir yayılmaktaydı ama artık teknoloji devinin kendi aracı ile yollara çıkacağına dair somut bir kanıt yoktu. Ancak firma sıradan bir sedan değil; kendi kendini süren arabaları test ediyor.

Genellikle boş olduğu söylenebilecek Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Bakanlığı'nın (DMV) güncellenmiş bir sayfasında belirtilene göre ajans, Apple'a otonom taşıt testi izni vererek firmanın eyalet içerisinde otonom araç testleri yapmasına imkan tanımış durumda.

14 Nisan itibariyle, iPhone üreticisi bu alana adım atan en yeni isim oldu ve otonom araç testi izni ile Nvidia, Faraday Future, Ford, Honda, BMW, Nissan, Tesla, Google ve Mercedes Benz'in arasına katıldı.

Kaliforniya'da otonom araç testi yapan diğer her firma gibi Apple da araçlarını içeren trafik kazalarını 10 iş günü içerisinde bildirmek zorunda. Ayrıca bir insan sürücünün kontrolü eline aldığı her durum ve her ayrılmayı da yıllık olarak bildirmesi gerekiyor.

Özellikle bu yıl 10 yaşına giren iPhone, Mac bilgisayarlar ve Apple Watch ile tanınan Apple için otomobiller tamamen yeni bir ürün kategorisi ve firma, bu alana adım atmak için bol miktarda zaman harcadı. Söylenenlere göre bu durum, firmanın üzerinde çalıştığı söylenen sanal gerçeklik cihazı dahil firmanın bütün ürünleri için geçerli ve Apple, artık çalışmalarını göstermeye ve yol çıkarmaya hazır hale gelmiş durumda.

Apple'ın araçlarında otonom sürüş teknolojilerinin olması büyük bir sürpriz değil. Son birkaç yıldır piyasalar bu yönde ilerlemekte ve giderek artan miktardaki otomobil üreticisi, Tesla ve Google'ın izinden giderek sürücüsüz teknolojiler geliştirmeye çalışmaktalar.

Yıllar içerisinde verilen ipuçları, Apple'ın kafasında dört tekerleklilerin bulunduğunu göstermekteydi. Geçtiğimiz yıl Kaliforniya yollarında LIDAR ve benzeri teknolojilere sahip gizemli kamyonetler gözükmeye başlasalar da, bu kamyonetlerin Apple Maps üzerinde çalıştıkları ortaya çıkmıştı. Ancak bu araçların, bir gün otonom bir arabaya geçecek olan teknolojileri test ediyor olma ihtimalleri de bulunmaktaydı.

Şimdi ise Apple'ın yeni alınmış izni ile Kaliforniya yollarında Apple patentli kendini süren arabalar gözükmeye başlayabilir. Ancak en azından birkaç yıl daha kendi iCar'ınızı almanız pek mümkün olmayacaktır...

Okuyucu Yorumları