Apple'ın arabası için daha fazla kanıt...

Apple'ın kendi arabasını üreteceği iddiaları, yeni belgelerle iyiden iyiye ciddiyet kazandı!

Apple'ın arabası kesinleşiyor

Business Insider'ın raporuna göre, Apple'ın A123 Systems ile yaşadığı "çalışanların kafalarını çelip kendi tarafına çekme" sorunu ile alakalı olarak firma avukatlarının mahkemelere verdiği bilgiler, Apple'ın otomotiv marketindeki planları hakkında yeni ipuçları veriyor.

Bir belgede belirtilene göre "Apple şu anda, A123 ile aynı alanda yarışmak adına büyük ölçekli bir batarya bölümü kuruyor." Dahası, bütün katılımcılar "A123'te çalıştıkları ile aynı olmasa da temelde benzer olan bir batarya bilimi, teknolojisi ve / veya ürünleri ile ilgili bir alanda çalışmakta."

A123 Systems, öncelikli olarak elektrikli arabalar için batarya geliştirmekte ve bu yüzden de Apple'ın aynı şeyi yaptığı düşünülebilir. Motorlu araçlar özel olarak belirtilmiş durumda değil ancak "ikna edildiği" iddia edilen çalışanlardan birinin, araba üreticileri ile oldukça köklü bir geçmişi bulunmakta.

Geçtiğimiz hafta Fiat-Chrysler CEO'su, Tim Cook'un otomobil endüstrisi için bir "müdahale" planladığını söylemişti. Her ne kadar bu kelime ile neyin kastedildiği tam olarak anlaşılamasa da, bütün bu ufak ayrıntılar birleşince, bir çeşit Apple elektrikli aracının yolda olduğu anlaşılabiliyor.

Önemli olan soru ise, otonom araçlar dünyasına Google'ın izinden bir giriş yapılıp yapılmayacağı. Tesla'nın da kendi teknolojisi ile bu markette atılımlar yaptığı düşünülürse, Apple'ın markette yer almak isteyeceğinden emin olabiliriz.

Okuyucu Yorumları