Apple'ın arabası için dev isim devrede!

Apple'ın önemli işlere imzasını atan yöneticisi, gizli Apple Car projenin de başına geçiyor!

Apple'ın arabası için dev isim devrede!

Eğer iPad'leri Macbook Air'i veya iMac'i seviyorsanız, büyük ihtimal ile Apple Car'ı da seveceksiniz. Wall Street Journal'ın söylediğine göre, bu popüler ürünlerin geliştirilmeleri için mühendisliği yöneten kıdemli Apple yöneticisi Bob Mansfield, teknoloji devinin araba üretme çabasının başına getirildi.

Manfield, markanın en büyük başarılarından bazılarına liderlik ettikten sonra artık, Apple'ın çıkış tarihinin 2019 olduğu söylenen, doğrulanmamış 600 kişilik Titan Projesi'nin başına geçmiş durumda.

Steve Jobs'un yönetimi sırasında 1999 yılında Apple'a katılan Mansfield, 2013 yılında firmanın reklam bölümüne geçti. Ancak bu noktada bile Mansfield, özel projeler hakkında CEO Tim Cook'a rapor vereceğini söylemekteydi. Bu yüzden de Apple Car için bu ismin bir kez daha öne çıkmasının şaşırtıcı olmadığı söylenebilir.

Bu yeni görev de, giderek büyüyen Apple Car bilmecesine yeni bir parça daha eklemiş durumda. Tim Cook'un otomobil endüstrisine "devasa bir değişim" geleceğini söylemesinin yanı sıra, Tesla CEO'su Elon Musk da Apple'ın bir araba üzerinde çalıştığına inandığını açıkladı. En son olarak da Mercedes'in ana firması Daimler'in CEO'su Dieter Zetsche de Apple Car'ın çoğu kişinin düşündüğünden daha ileri bir seviyede olduğuna inandığını söylemişti.

Kısacası, Apple'ın bir araba projesi üzerinde çalıştığına artık hemen herkesin inandığını söylemek mümkün gözüküyor. Ancak bu arabayı alma imkanımız olup olmayacağı ise tamamen farklı bir soru...

Okuyucu Yorumları