Apple'ın hisseleri ve satışları düşüyor

Aralık 2015'te hisselerinde büyük düşüş yaşayan Apple'da, kötü gidiş devam ediyor!

Apple düşüyor!

Aralık 2015'te hisselerinde büyük bir düşüş yaşayan Apple'da düşüş trendi sürüyor. Dahası dünyanın en büyük firmalarından biri olan Apple'ın bu durumu gelecekte nasıl lehine döndüreceği soru işareti.

Apple'ın Mayıs 2015'te fiyatı 132 dolar olan hisseleri, bugün 100 doların altına düşmüş durumda. Bunun yanında firmanın ilk kez iPhone satışlarında düşüş yaşadığını açıklaması bekleniyor. Satılan iPhone sayısına bakıldığında bu önemsiz görünebilir, ancak Apple'ın nereden para kazandığını unutmamak gerekiyor. Firmanın gelirlerinin yüzde 63'ü iPhone'dan geliyor.

iPhone satın alan kullanıcılar, App Store, yeni müzik hizmeti ve diğer hizmetler yoluyla Apple'a kazandırmaya devam ediyorlar. Apple'ın Mac ve iMac gibi diğer ürünlerinin firmaya ne kadar kazanç sağladığını merak ettiyseniz, Mac serisinin sadece yüzde 13 gelir sağladığını ve Mac satışlarının da düşüşte olduğunu söyleyelim.

Apple yeni kullanıcı kazanmakta zorlanıyor, peki ama bu firmanın yok olacağı anlamına mı geliyor? Bu zor, çünkü Apple ABD'nin en zengin firmalarından bir tanesi ve ürünleri, dünya çapında satış başarısını sürdürüyor. Sadece bir ürünün başarısına bağlı olmak, yatırımcıları elbette endişelendiriyor. iPhone 5SE, iPhone 7 gibi 2016'nın iPhone'larının Apple'ın satış performansını eski gücüne kavuşturup kavuşturmayacağı merak konusu.

Okuyucu Yorumları