Apple'ın kara listesine bir oyun daha eklendi

Apple'ın App Store' kabul etmediği uygulamalar zincirine, şimdi de bu oyun eklendi!

Android'de var, iOS'ta yasak!

Gerçek hayatta meydana gelmiş bir olaydan esinlenerek hazırlanmış Cecil's Revenge isimli oyun Apple tarafından yasaklandı. Oyunun hikayesi Temmuz ayında Zimbabwe'de yasa dışı aslan avcıları tarafından öldürülen Cecil ismindeki aslana dayanıyor.

Cecil's Revenge, Asteroid gibi gök cisimleri arasında orman hayvanlarının çizgi film karakteri şeklinde çizilmiş avcılara ateş etmesi etrafında dönüyor. Oyunun yaratıcıları David Kotkin ve Glenn Cutler, App Store politika ihlali nedeniyle yayınlanmayan uygulama için resmi web sitesi aracılığıyla bir açıklama yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Geliştiriciler, Apple'ın avcıları hedef gösterdiği gerekçesiyle uygulamayı kabul etmediğini iddia ediyorlar. Kotkin ve Cutler ayrıca şirketin, uygulamayı yeniden gözden geçirerek belirli bir kesim veya bireyleri hedef almayacak şekilde revize etmelerini istediğini ifade ettiler. Kendileri ise bunun sadece bir oyundan ibaret olduğunu ve özel bir misyon taşımadığını düşünüyor.

Apple'ın uyguladığı bu kural son derece tutarsız görünüyor. Belirli ırk, kültür, devlet, şirket veya herhangi bir gerçek varlığı hedef alan birçok uygulama şu anda App Store üzerinde erişilebilir durumda. Wolfenstein 3D, nazilerin vurulması üzerine kurulu bir oyun. Sniper 3D Assassin, Call of Duty , Sniper Shooter ve Modern Combat da insanlara ateş açılan diğer oyunlar olarak gösterilebilir.

Tüm bunlar Cecil ismindeki aslanın yasa dışı şekilde öldürülmesini duyurmak ve onun anısını yaşatmak üzere geliştirilen oyun üzerine fazlaca gidildiğini ortaya koyuyor. Cecil's Revenge bir başka mobil platform olan Google Play üzerinde ise yayınlanmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları