Apple'ın öldürmek istediği rakip hizmetler!

Apple'ın yaptığı son tanıtımlar, bakın rakiplerinin hangi hizmetlerini öldürmeye çalışacak...

Apple'ın öldürmek istedikleri

WWDC'de yeni Apple ürünleri ve işlevleriyle tanıştık. Geride bıraktığımız geliştirici konferansının, rakipleri hedef alan tanıtımlarla oldukça enerjik ve canlı geçtiğini rahatça söyleyebiliriz. Apple'ın son yeniliklerine şöyle bir baktığımızdaysa, firmanın bir dizi rakip ürünün ve hizmetin varlığına adeta kastettiğini görüyoruz. İster yenilik deyin, ister taklit, Apple'ın girişimleri bizce göz ardı edilecek cinsten değil. İşte Apple'ın WWDC'de öldürmek istediği rakip hizmetler.

Spotify, Google Music ve benzerleri

Apple'ın yeni müzik akış hizmeti Apple Music, günün en önemli duyurularından biriydi. Apple bu tanıtımıyla geçtiğimiz sene Beats için harcadığı 3 milyar doların boşa gitmediğini göstermiş oldu. Yine de kullanıcı sayısı çok daha fazla olan Spotify ile yarışabilmesi için Apple'ın çok çalışması gerekecek.

Apple Music, kitlesini genişletebilmek için Android'e de gelecek. Beats 1 radyo istasyonuyla birlikte firma, Pandora radyosunu dinleyenleri de hedefine alıyor.

SoundCloud

Apple'ın tanıtımda kısaca bahsettiği Music Connect, kullanıcılarına yeni, tanınmamış sanatçılarla buluşma fırsatı tanıyor. Connect sayesinde sanatçılar, müziklerini profil sayfalarında yayınlayıp, kitlelerle paylaşabilecekler.

Böylece sosyal ağ mantığını ve akış hizmetini bir araya getiren SoundCloud, karşısında aynı kendi türünden, yeni bir rakip bulmuş olacak.

Evernote ve hedefteki diğer kurbanlar

Evernote ve hedefteki diğer kurbanlar

Evernote

Apple'ın Notlar uygulaması şimdiye kadar sadeliğiyle öne çıkmaktaydı. Ancak uygulamanın yeni sürümü, onu Evernote gibi gelişmiş not tutma uygulamalarına yaklaştırıyor. Yeni Notlar uygulamasıyla çizimler yapabiliyor, kontrol listeleri oluşturabiliyor, notlarınıza fotoğraf, harita ve web siteleri ekleyebiliyorsunuz.

Google Maps

Apple'ın kendi harita uygulamasıyla kötü anıları var, ancak yeni toplu taşıma işlevi, otomobili olmayan kullanıcıların ilgisini çekebilir.

Android

Tanıtım sırasında ilgi çekmese de Apple, Android'i kullananları iPhone'a taşımak için yeni bir girişimde bulundu. Yeni "Move to iOS" uygulaması, Android'den Apple'a geçecek olan kullanıcılara yardım etmeyi amaçlıyor. Uygulamayı kullanarak kişileri, mesaj geçmişini, fotoğrafları, videoları, yer işaretlerini, epostaları, takvimleri, duvar kağıtlarını, DRM'siz şarkıları ve kitapları Android'den Apple'a taşıyabiliyorsunuz.

Google Now

iOS 9'daki Siri, artık daha aktif bir rol oynuyor ve önceki davranışlarınıza göre kendiliğinden devreye girerek, tahminler yürütebiliyor. Randevularınızı ayarlayabilen Siri, yeni arama API'sı sayesinde diğer uygulamaların içerisinden veri çekebiliyor.

Flipboard

Newsstand'ın yerini alan Apple News, size "en iyi okuma deneyimini" sunduğunu söylüyor. News, aynı Flipboard gibi yayıncıların listesi veya konular arasından seçim yapıp, takip etmenize izin veriyor.

Okuyucu Yorumları