Apple'ın Reznor'undan YouTube'a sert sözler!

Apple'ın Reznor'u da YouTube eleştiri konvoyuna katıldı...

YouTube için sert sözler!

Nine inch Nails'in öne çıkan ismi ve Apple Music Baş Kreatif Yöneticisi Trent Reznor da YouTube eleştirmenleri ordusuna katılmış durumda.

Apple'ın Worldwide Developers Conference duyurularının etkileri azalırken, Reznor ve diğer üç Apple yöneticisi Billboard ile bir röportaj yaptılar. Salı günü yayınlanan bu röportajda Reznor, YouTube'un "samimi olmadığını" söyledi.

YouTube'un "bedava, çalıntı içerik üzerine kurulduğunu" ve "bu yüzden bu kadar büyüdüğünü" söyleyen Reznor, "herhangi bir ücretsiz hizmetin adil olmadığını düşündüğünü" söylemekteydi.

Reznor, YouTube'un müzisyenler için kötü olduğunu söylerken, rakip olan Apple Music'in farklı olduğunu ve sanatçılara "fırsat hissini getireceğini" söyledi.

Bir YouTube sözcüsü ise Reznor'un yorumlarına yazılı bir şekilde cevap verdi. Markaların ve yayıncıların büyük bir kısmının YouTube ile hayran videolarını platformda bırakmak ve bunlardan gelir sağlamak için lisans anlaşmaları olduğunu belirten YouTube, platform tarafından müzik endüstrisine ödenen gelirin yüzde 50'sinin hayranlar tarafından yüklenen videolardan geldiğini belirtmekteydi: "İçeriğin büyük oranda lisanssız olduğuna dair bütün varsayımlar yanlıştır. Bugüne kadar, müzik endüstrisine 3 milyar doların üzerinde ödeme yaptık – ve bu miktar her yıl artmakta."

Reznor, 2012 yılında Facebook'tan ilham alan "The Social Network" adlı filmdeki müziği ile Oscar kazanmıştı ve YouTube'u eleştiren ilk müzisyen değil. Iving Azoff da gönderdiği açık bir mektup ile YouTube'un düşük kontrol seviyesini ve sanatçılara ödediği miktarın azlığını eleştirmişti...

Okuyucu Yorumları