Apple'ın ürünlerini yanlış okuyorsunuz!

Apple'ın kendi ürünlerinden bahsederken garip bir "kural" uyguladığını fark etmiş miydiniz?

Apple: Yanlış söylüyorsunuz

Masanın MacBook'larla çevrildiği bir toplantıdasınız ve herkes Facebook'ta geziniyor. Hayır, Apple'a göre yanılıyorsunuz. Otobüstesiniz ve herkes, iPhone'larını elinden düşürmüyor. Hayır, siz öyle sanıyorsunuz.

Apple'ın ürünlerinin isimlerini "çoğul" olarak kullanmadığını biliyor muydunuz? Bu garip gerçek, Cnet yazarı Chris Matyszczyk'in keşfi sayesinde ortaya çıkıverdi. Apple'ın üst düzey pazarlama yöneticisi Phil Schiller katıldığı bir Twitter konuşmasında, Apple ürünlerinin adlarını çoğul yazmaya gerek olmadığını söyledi. Schiller'a göre "iPad Pro'lar" demek yerine "Mr. Evans iki iPad Pro cihazı kullandı" dememiz gerekli.

İngilizce, çoğul kelimelere "s" takısını getirmeyi Türkçedeki çoğul ekine kıyasla daha çok seviyor. Ancak görünen o ki Schiller'a göre Apple ürünlerinden bahsederken kuralları değiştirmeniz gerekiyor.

Schiller bununla da yetinmiyor. Yöneticiye göre "3 Macintosh'um var" veya "3 Macintosh bilgisayarım var" şeklinde konuşmamız gerekiyor.

Apple yöneticisinin S'yi neden bu kadar kafasına taktığı şimdilik bilinmiyor (Schiller belki de S'nin iPhone'lara özel bir harf olduğuna inanıyor; iPhone 5S'teki gibi). Tabi, Schiller'ın iPhone 4'teki anten sorunu için "yanlış tutuyorsunuz" diyen Steve Jobs'u örnek almış olabileceğini hesaba katmak gerekli. Ancak yöneticinin isteklerini yerine getirecek şekilde konuşanların, saçmalama konusunda "tekil" kalabileceğini hissedebiliyoruz.

Okuyucu Yorumları