Apple'ın Yeni iMac'leri, VR'ı Destekleyecek Kadar Güçlü

Apple, bugünkü geliştirici etkinliğinde VR'ı destekleyecek kadar güçlü yeni iMac serisini ortaya çıkardı!

Apple'dan yeni, çok güçlü iMac'ler!

Apple bugünkü WWDC etkinliğinde yenilediği iMac serisini ortaya çıkardı. Tasarımda herhangi bir değişiklik olmasa da firma, cihazın bileşenlerinde ciddi değişiklikler yaptı.

Apple'ın Yeni iMac'leri, VR'ı Destekleyecek Kadar Güçlü

Yeni iMac'ler, VR uygulamalarını çalıştırabilecek kadar güçlü olmaya odaklanıyor ve tüm modeller, yeni GPU'larla geliyor. 21,5 inç'lik giriş sürümü iMac, 64MB eDRAM'li Intel Iris Plus Graphics 640 ile gelirken 21.5 inç'lik iMac Retina 4K, Radeon 555 veya 560 ile geliyor. Güç deposu 5K 27 inç iMac, 8GB VRAM'e kadar Radeon Pro 570, 575 veya 580 ile geliyor. Yani 5K model, 5,5 teraflop hızlarına ulaşabiliyor ve VR'a talep edeceği gücü sağlıyor.

Yeni iMac'lerin ekranları da yeni ve önceki nesle göre yüzde 43 daha parlak. 21,5 inç'lik model artık 32GB'a kadar RAM desteği sunarken 27 inç'lik model, 64GB RAM destekliyor. Fusion Drive 27 inç'lik modellere gelirken tüm seri, yedinci nesil Intel Core "Kaby Lake" yongalarıyla geliyor.

iMac'in yenilenen donanımı, bilgisayarın özellikle güçlü bir makine arayışındaki geliştiricilerin ilgisini çekecek. Oculus daha önce Mac'leri yeteri kadar güçlü olmadığı için desteklemediklerini söylemişti ve bu, artık geçerli değil.

Okuyucu Yorumları