Apple'ın Yıllar Önce Aldığı Karar, Bugün Doğru Çıkıyor!

Apple'ın yıllar önce aldığı bu radikal kararın ne kadar doğru olduğu, şimdi çok daha net bir biçimde görünüyor!

Apple'ın doğru kararı!

Apple'ın, 2006 ve 2008 yılları arasında dijital bir gözlük üretmek için çalıştığını biliyor muydunuz? Apple'ın eski başkan yardımcılarından Tony Fadell, dev şirketin o yıllarda bu konuda son derece ciddi düşündüğünü, hatta bazı prototipler bile üretildiğini söylüyor. Bu prototiplerin başarılı olmadığını, ürünün piyasaya sürülmesinden vazgeçildiğini anlatan Tony Fadell böylece Google'dan çok daha önce, daha doğrusu Glass'tan önce Apple'ın da benzer bir ürün için çalışmış olduğunu ortaya koymuş oldu.

Tony Fadell, Apple'ın gözlük projesinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: "Apple'da hep hangi ürünlerde devrimsel yenilikler yapabiliriz diye düşünürdük ve çevremizdeki, günlük hayattaki ürünler hakkında sürekli projeler geliştirirdik. Uzaktan kumandalar, video kameralar vs... Birgün gözlüklerin üzerine vizörler yerleştirsek ve dijital gözlükler üretsek diye düşündük..."

Ancak ne yazık ki, Apple'ın gözlük prototipi istenen başarıyı sağlayamamış. Pratik kullanıma uygun olmadığını fark ettikleri prototipi geliştirmeleri için komple bir mühendis takımını yıllarca çalıştırmak istemeyen Apple'ın bu fikirden vazgeçtiği anlaşılıyor.

Google Glass'ın başarısız bir proje olarak sessizliğe gömüldüğünü düşünürsek, Apple'ın kararından pek de pişman olmadığı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları