AppStore'da Candy Crush isyanı!

Apple'ın uygulama marketi App Store'da büyük bir protesto yaşanıyor. Nedeni ise...

Candy Crush isyanı!

Son dönemin en popüler oyunu Candy Crush'ın yapımcısı, Candy Crush'ı kopya eden ve isminde Candy bulunduran oyunları engelleyebilmek için Candy isminin patent hakkını almış ve AppStore'daki oyunların yapımcılarına, oyunlarını marketten kaldırmaları için uyarı göndermişti.

Ancak bu mesele tam anlamıyla bir protestoya neden oldu. Oyun yapımcıları Candy gibi jenerik bir ismin patentinin alınmasına isyan ettiler ve uygulama marketini isminde Candy kelimesi geçen 100 yeni oyunla tam anlamıyla bombardımana tuttular.

Candy Jam ismi verilen protesto eylemine göre yapımcılar içinde tam olarak "Candy" kelimesi geçmeyen ancak okunuşu Candy kelimesini andıran CAN D, ThisGameIsNotAboutCandy, CanDieCanDieCanDie gibi ifadelerin yer aldığı oyunlar üreterek marketi bunlarla bombalıyorlar.

Candy Crush'ın yapımcısı King.com ise Candy kelimesini kullanan oyunlara karşı yasal girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Ayrıca oyunun isminde geçen "Saga" kelimesini içeren oyunlara karşı da harekete geçen King.com'un, Norveç'in ünlü halk öyküsü "Banner Saga"yı anlatan bir oyunun yapımcısına da oyunun ismini değiştirmesi için uyarı göndermesi büyük tepki topladı.

Candy Crush meselesi giderek büyüyecek gibi görünüyor.. Bakalım ilerleyen günlerde daha neler göreceğiz...

Okuyucu Yorumları