Aquaman, muazzam gişe hasılatına imza attı

Warner Bros-DC Evreni'nin son filmi, yapım bütçesini şimdiden ikiye katlamayı başardı.

Aquaman Rekor kırdı!

DC Evreni'nin süper kahramanları, şimdiye kadar Marvel Comics'in çok gerisinde kaldı. Ancak işler artık değişiyor. DC Evreni'nin son filmi Aquaman, 21 Aralık 2018 yani dün itibariyle, dünya çapında gösterime girdi. Söz konusu yapım, 26 Kasım 2018'de de seçili bazı sinemalarda izleyicilerle buluşmuştu.

150 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip Aquaman, çok kısa süre içerisinde 350 milyon dolara yakın gişe hasılatı elde ederek, maddi açıdan kara geçmeyi başardı. Daha önce de vurguladığımız gibi yapım, dün itibariyle dünyadaki izleyicilerle buluştu. Bu kadar kısa süre içerisinde elde edilen 350 milyon dolar filmin başarısını öne çıkarıyor.

Eleştirmenler de filme geçer not verdi: Rotten Tomatoes eleştirmenlerinin yüzde 65'i filme ortalamanın üstünde puanları uygun gördü. MetaCritic'de bu oran yüzde 55'i buldu. Cinemascore ise yapıma "A" notunu uygun buldu.

James Wan'in(Kendisini Dead Silence, Death Sentence, Insidious (2011), The Conjuring and Insidious: Chapter 2, Furious 7 (2015), The Conjuring 2 (2016) ve The Saw gibi filmlerden tanıyoruz) yönetmenliğini üstlendiği eserde; Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II ve Nicole Kidman gibi birbirinden deneyimli ve başarılı isimler yer alıyor. Aquaman, ülkemizde 28 Aralık 2018'de gösterime girecek.

Okuyucu Yorumları