Araba bataryalarının kapasiteleri katlanıyor!

Alman devi, mevcut bataryaların kapasitesini 2 kata çıkartacak yeni bir teknolojinin peşinde!

Bataryalar iki katına çıkacak

Elektrikli otomobillerin en büyük problemlerinden biri, iki şarj noktası arasının pil tükenmeden, güvenli bir şekilde aşılıp aşılamayacağı konusu. Var olan her benzin istasyonunun bir şarj ünitesine sahip olacağı ana kadar da bu sorun tartışılmaya devam edecek.

Neyse ki Bosch, ilk kullanıcılar ve Tesla sürücülerinin yardımına koşuyor. Çok uluslu Alman firması, şu anda var olanlara göre iki kat pil ömrü sunan bir batarya geliştirdiğini söylemekte ve bu da güvenli olarak aşılabilecek pek çok kilometre anlamına gelmekte. Yapılan açıklamaya göre Bosch, bu yeni bataryaları 2020 yılına kadar markete sunmayı planlıyor.

Bosch'un söylediğine göre firmanın solid-state hücre batarya bilgisi ve var olan desenler üzerindeki geniş portfolyosu, bu yeni bataryayı önümüzdeki birkaç yıl içerisinden kullanılabilir hale getirmesine imkan tanıyacak. Dahası, yaklaşık olarak aynı süre içerisinde bataryaların maliyetinin de düşmesi beklenmekte.

Yeni ortaya çıkan her teknolojide olduğu gibi, ilk olarak ortaya çıkan ve bağlayıcı gözüken pek çok problem, teknolojinin yaygınlaşması ile beraber ortadan kalkacak. Bu yaygınlaşmanın da, 2025 yılında üretilen yeni arabaların yüzde 15'inin en azından bir miktar elektrik gücüne sahip olmaları ile gerçekleşeceği söylenebilir.

Şimdilik elektrikli arabalar ve bataryaları konusunda standartları belirleyen firma Tesla olarak gözükse de, gezegendeki neredeyse her araba üreticinin - ve hatta Google ve Apple gibi firmaların - bu çevre dostu teknoloji üzerinde çalışmaları bulunmakta...

Okuyucu Yorumları