Araç içi eğlencede MS devri başlıyor

Microsoft, Hyundai ile yaptığı anlaşma kapsamında araç içi bilgi ve eğlence sistemleri geliştirecek.

Otomobilde Windows

Dünyanın en büyük 6'ncı otomotiv üreticisi konumundaki Güney Koreli Hyundai, ABD'li yazılım devi Microsoft ile yeni nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemleri geliştirmek amacıyla uzun dönemli bir anlaşma imzaladı.

Ortaklığın ilk ürünü, mobil cihazlar ile ses kontrollü iletişimin kurulmasını sağlayan yeni nesil bilgi ve eğlence sistemi olacak. Bu sistem, 2010 yılında ilk olarak Kuzey Amerika pazarında tanıtılacak ve daha sonra tüm dünyadaki Hyundai modellerine adapte edilip multimedya ve navigasyon sistemlerinde kullanılacak. Bu sayede Hyundai kullanıcılarının özellikle her türlü ses formatıyla araç içindeki müzik keyfi artırılacak.

Küçültülmüş masaüstü bilgisayarı olarak da adlandırılabilecek bu yeni nesil eğlence sistemi, araçların tanıtımından sonra da güncellenebilecek, yeni fonksiyonlar yüklenebilecek, hatta daha üst sürümlere geçiş yapılabilecek. Yazılım bazlı kullanımı kolay bu format sayesinde araç içinde kullanılan multimedya teknolojisinde yeni bir dönem başlamış olacak. Yapılan anlaşma doğrultusunda Microsoft, ABD ve Avrupa pazarından sonra Asya pazarına da Hyundai gibi önemli bir marka sayesinde daha çok açılmış olacak.

Hürriyet

Okuyucu Yorumları