Araçlar takipte, çocuklar güvende!

Çocuklarını okula servis aracıyla gönderen velilerin endişesi sona eriyor.

Okul yolu endişesine son!

Okul servisleri, Arvento Araç Takip Sistemleri'nin, geliştirdiği 'Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi' sayesinde uydudan yakın takibe alındı. İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 6.000 servis aracında uygulanan sistem sayesinde servis araçlarının hareket saati, servise binecek çocukların kaçta ve hangi noktadan alınacakları, çocukların eve varış saatleri, servis aracının duraklama noktaları ve duraklama sürelerine ilişki bilgiler anında görülebiliyor. Sistem ayrıca, servis aracına tanımlanmış olan hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm göndererek, uyarı yapıyor.

Yol güvenliğinde tam kontrol

Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, ailelerde özellikle okulların açıldığı dönemlerde öne çıkan çocuklarının yol güvenliği endişesinin, İstanbul'daki servis araçlarında kullanılan bu sistemin yaygınlaşmasıyla tamamen sona ereceğini söyledi.

Hıncal ayrıca "Servis araçlarına takılan araç takip cihazları ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde, servis araçlarının bütün hareketleri, servis saatleri dahilinde konuyla ilgili kişi ve birimler tarafından takip ve kontrol ediliyor. Veliler ve okul müdürleri internete bağlanabildikleri her yerden, servis araçlarını izleyebiliyor" dedi.

Hız limitini aşan yandı

Sistemin uyarı mekanizmasına da dikkat çeken Özer Hıncal "Sistem, servis aracına tanımlanmış hız limitlerinin aşılması halinde ilgili kişilere ve servis firmasına otomatik olarak alarm gönderiyor. Böylece; hız ihlali yapan servis aracı şoförü anında uyarılıyor" dedi.

Servis yaklaştığında SMS geliyor

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Ali Bayraktaroğlu ise, "Öğrenci servisleriyle ilgili anne babaların merak ve endişelerini giderme konusunda araç takip sistem sağlayıcılarının bize göre en iyisi olan Arvento'nun geliştirdiği bu sistem çözüm oldu. Veliler çocuklarını her an takip edebiliyor. İstenirse servis eve yaklaştığında velinin cep telefonuna SMS göndererek, gereksiz yere dışarıda beklenmesini de önlüyor."

"Sistem, servis firmaları, okullar, veliler ve öğrenciler açısından can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, araçların kilometre bilgilerinin takip edilebilmesini ve firmaların performanslarının ölçümüne yönelik verilerle de tasarruf edilebilmesini sağlıyor" dedi.

Okuyucu Yorumları