Araştırma ortaya koydu: Köpekler de insanlar gibi orta yaş krizi yaşıyor!

Macaristan'dan araştırmacılar, farklı yaşlardaki köpeklerin nasıl tepki verdiğini inceledi. 217 Border Collie ile yapılan araştırma ile insanların yakın dostları arasında yer alan köpeklerin tıpkı insanlar gibi orta yaş sendromuna girdiğini ortaya çıktı...

Köpekler de orta yaş krizi yaşıyor!

Evcil hayvan denildiğinde köpekler insanların bakmayı en çok tercih ettiği hayvanlar arasında bulunuyor. Köpeklerle ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre köpekler, tıpkı insanlar gibi, orta yaşa geldiklerinde yorgun hale geliyorlar ve yeni deneyimlere, faaliyetlere olan ilgilerini yitiriyorlar.

3 YAŞINDAN SONRA YENİLİK ARAYIŞLARI AZALIYOR

Dailymail'in haberine göre köpeklerin üç yaşına geldiklerinde yenilik arayışını durdurma eğiliminde olduklarını ve altı yaşından sonra kişilik değişiklikleri yaşadıklarını keşfettiler. Scientific Reports dergisinde yayınlanan araştırma, köpeklerin kişiliklerinin yaşamları boyunca karmaşık bir şekilde değiştiğini ortaya çıkardı.

Örneğin, köpeklerin dikkatleri ve problemleri çözme yetenekleri yaşamlarının ilk yıllarında artar ve daha sonra yaklaşık altı yaşında alışkanlık olur. Bununla birlikte, bazı özellikler yaşa göre değişmeden kalır.

Bilim insanları, bir köpeğin sosyalliğinin yaşamları boyunca sabit kaldığını, bu nedenle utangaç bir köpek yavrusu yaşlandıkça kendiliğinden girişken bir karaktere dönüşmeyeceğini ekliyor.

200'DEN FAZLA KÖPEK 4 YIL BOYUNCA ARAŞTIRMAYA KATILDI

Çalışmaya katılan orijinal 217 köpekten 37'si, dört yıl sonra aynı deneyleri yapmak için geri getirildi. Çalışmanın yazarlarından Dr. Friederike Range, aynı köpekleri yeniden test etmenin gelecekteki araştırmalar için değerli olduğunu söylüyor.

"Birkaç yılı kapsayan ve her iki zaman noktasında aynı yöntemi kullanan boylamsal çalışmalar, köpek literatüründe çok nadirdir" dedi.

"Dört yıl boyunca aynı köpekleri takip etmek, yalnızca kişilik istikrarı sorununu değil, aynı zamanda kişilik gelişiminde bireysel farklılıklar olup olmadığını, yani belirli kişilik profillerine sahip köpeklerin diğerlerinden daha fazla değişip değişmediğini de ele almamızı sağladı." ifadelerini kullandı.

Okuyucu Yorumları