ArcaBoard: 6 dakikalık uçuş için 20 bin dolar

Sadece 6 dakika uçabileceğiniz bu hoverboard'a sahip olmak için ufak bir servet harcamanız gerekecek

Her şey 6 dakika için...

ArcaBoard size çok uzak olmayabilir. Gerçek bir hoverboard olan bu uçan kaykayı artık ön sipariş yoluyla satın alabilirsiniz;.her ne kadar 19.900 dolara mal olsa da.

Acra Space Corporation tarafından geliştirilen ArcaBoard, sadece altı dakikalık uçuş deneyimi sunuyor ancak bazı otomobillerden bile daha maliyetli. Dev bir Lego parçasına benzeyen ArcaBoard, üzerindeki fanların gücünü kullanarak yerden yaklaşık 30 cm yükselmeyi başarıyor. Saatte 20 km hız yapabilen bu uçan kaykay 272 beygir gücünde ve sürmek için özel bir zemine yerleştirmek gerekmiyor.

ArcaBoard gücünü alt kısıma yerleştirilmiş 36 adet elektrikli fandan alıyor. Şirket her ne kadar dengeleme teknolojisi ile sorunsuz bir uçuş deneyimi vadediyor olsa da bu pek mümkün görünmüyor. Yayınlanan tanıtım videosunda ArcaSpace CEO'su Dumitru Propescu uçan kaykayı sürmeye çalışıyor ama açıkçası nereye gittiği konusunda pek de bir kontrole sahipmiş gibi görünmüyor.

ArcaSpace yeşil, bej ve mavi renk seçenekleriyle dün ön siparişe sunulurken, gönderimlerin Nisan 2016'da başlayacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları