Archos'tan "Veletlere tablet"!

Eğitim çözümleriyle dikkat çeken Archos, "Child Pad" adıyla çocuklara özel bir tablet üretti!

"Veletlere tablet"

Avrupalı ve Asyalı tüketiciler, tablet PC'ye çok hızlı uyum sağlarken Türkiye'de durum biraz daha farklı seyrediyor. Türk tüketicisinin tablet PC konusunda kafasının karışık, bilgi düzeyinin zayıf olduğuna dikkat çeken Archos Türkiye Distribütörü Lidya Grup Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Güney , "Desktoplar varken notebookların masaüstü ürünlerin yerini alamayacağını düşünmüştük. Notebooklar, çok kısa sürede hayatımızın olmazsa olmazı oldu. Bugün aynı şey tablet PC'ler için geçerli. Notebookların mobil ürün olmadığını tablet PC'ler ortaya çıktıktan sonra anladık. Bugün dünya rakamları tablet PC'nin geleceğinin çok parlak olduğunu gösteriyor" dedi.

Her yeniliğin yaygın şekilde kullanılması hep zaman almış ve Ar-Ge çalışmalarında yaşanan her gelişme tüketicileri satın almaya bir adım daha yaklaştırmıştır. Tıpkı hayatımıza yeni giren tablet PC'lerde olduğu gibi.

İnternete girme hızı, ekran çözünürlülüğü, sunduğu mobil çözümler ve multi-medya özellikleriyle tabletlerin şu anda bir eğlence ürünü olduğuna ve bireysel kullanıcılara hitap ettiğine değinen Güney, yakın gelecekte tablet PC üzerinden sunulacak kurumsal çözümlerin pazarı genişleteceğine vurgu yaptı. Eğitim sektörünün tabletin yaygınlaşmasında kritik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Güney, "Tablet kullanmayı çocuklardan öğreneceğiz" dedi.

Archos'dan "Veletlere tablet"

Eğitim sektöründe geliştirdiği çözümlerle dikkat çeken Archos, Child Pad adıyla çocuklara özel bir tablet üretti. 7 inch büyüklüğündeki bu hafif ve taşınması kolay ürün Ice Cream Sandwich işletim sistemine, 1 Ghz işlemciye ve 1 GB RAM'e sahip. Bu tabletle, AppsLib tarafından sağlanan Kids Apps Store'dan 14 ayrı kategoride kitaptan oyuna iletişimden eğlenceye 10.000 farklı içeriğe erişmek mümkün. Ayrıca Archos'un çocuklar için güvenli tablet ortamı yaratan CIPA ve COPPA yasalarına uygun olarak tasarladığı bu yeni ürün velilerin kontrolü elinde tutması için "Ebeveyn Filtresi"ne de sahip. Bütçe dostu olmasıyla da dikkat çeken ve Nisan ayında Avrupa'da satışa çıkan ürün 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başında Türkiye'de satışa sunulacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları