Arkadaşınızı hack'leyeceğini iddia ediyor ama

Arkadaşınızın Facebook hesabını hack'leyin diyorlar; ama hack'lenen aslında sadece sizsiniz!

Bu Facebook yalanına kanmayın

Yeni ortaya çıkan, pek de yetenekli olduğunu söyleyemeyeceğimiz, içinde Türklerin de adının geçtiği bir Facebook saldırısı, şaşırtıcı biçimde başarı kaydetti.

Güvenlik yazılımı firması Symantec'in ortaya çıkardığı saldırıda kullanıcılara arkadaşlarının hesabını hack'lemesi için bir video izlettiriliyor. Ancak videoda anlatılanları yaparsanız, arkadaşınızın hesabı değil, sizin Facebook hesabınız hack'leniyor.

Video, sizi içerisinde bir parça JavaScript kodu bulunan bir Google Drive belgesine yönlendiriyor. Ardından bu kodu kopyalayıp, web tarayıcınızın konsol penceresine yapıştırmanız gerekiyor (konsol, web geliştiricileri tarafından kullanılan bir işlev).

JavaScript kodundaki bazı notlar, kodun Türkler tarafından yazılmış olabileceğini gösteriyor. Hindistan'da rastlanan son saldırıdaki kod ise muhtemelen Hintler tarafından düzenlenmiş.

Saldırı, kurbanının emirlerine uymasına muhtaç olsa da, şaşırtıcı bir başarı yakalamış durumda. Symantec'ten Satnam Narang'a göre bazı Facebook sayfalarının beğenme sayıları, saldırı sayesinde 50.000 - 100.000'e şişmiş bulunuyor.

Okuyucu Yorumları