Artık Google+ ismini daha çok duyacağız

En çok kullanılan sosyal ağ tabii ki Facebook... Ama ikinci sıradaki isim, pek çoğunuzu şaşırtabilir

Facebook için korkma vakti!

Sosyal medyadaki rekabet her gün giderek kızışıyor. Facebook ve Twitter'ın ardından rekabet ortamına adımını atan Google+ ile birlikte, kullanıcılar olarak ne yapacağımızı şaşırmıştık...

Trendstream'in 2012'nin son çeyreğini baz alan "Global Web Index" raporuna göre birçok kullanıcı çoktan seçimini yapmış durumda. Yayınlanan raporun geneline bakıldığı zaman Google+'ı ikinci sırada görüyoruz. YouTube ve Twitter'ı geride bırakan sosyal paylaşım sitesi, aynı zamanda yaptığı bu çıkış ile Twitter'ı bir anda dördüncülüğe atmış oldu. Her ne kadar üçüncülük sırasında bulunan YouTube ile arasında az bir fark olsa da Twitter'ın bu yarışta dördüncü olması dikkat çekici.

Trendstream'in verilerine göre Facebook üzerindeki ortalama aktif kullanıcı sayısı, 2012 sonuna bakıldığı zaman 693 milyon olarak hesaplamışken, Google+'ın aktif kullanıcı sayısı ortalama 343 milyon olarak beyan edildi. Her ne kadar Facebook ile aralarında büyük bir rakam olsa da Google+'ın yaşadığı artış, Twitter'ı geride bırakmasına yetmiş durumda.

Diğer taraftan, Forbes'in de üzerinde durduğu üzere bu rakamlar toplam kayıtlı kullanıcılar değil, aktif kullanıcılar baz alınarak elde edilmiş rakamlar. Unutmamak gerekir ki Google, Google+ üzerinden YouTube linki verdiği taktirde, hali hazırda olan rakamlar inanılmaz boyutlara ulaşabilir. Raporda ortaya çıkan rakamların yakın zamanda o ya da bu şekilde düşmesi ise imkansız gibi gözüküyor; çünkü Google, Facebook ve Twitter, günlük hayatlarımızda daha çok yer edinebilmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar.

Okuyucu Yorumları