Artık Google Maps de açık bir sisteme sahip

Bir yere gitmek istiyorsunuz ama orası Google Maps'de yok mu? O zaman siz ekleyin!

Kendi haritanızı yapın!

Günümüzde bilgiye ulaşmak, eskiye nazaran bir hayli kolay. Fakat eskiden elde edilen bilgilere göre günümüzde ulaşılan bu "kolay" bilgiler, genelde yalan yanlış şeylerden oluşuyorlar. Her ne kadar Wikipedia gibi kuruluşlar konu üzerine titreseler de hemen herkese açık olan bilgi düzenleme mekaniği, bir yerden sonra yanlış sonuçlara doğru yönlendiriyor bizleri.

Bugüne kadar kullandığımız ve genelde güvendiğimiz Google Maps de benzeri bir durumdan nasibini aldı. Nasıl mı? Firmanın ürettiği yeni bir mekanik sayesinde, artık Google Maps üzerinde olması gereken ama olmayan yerleri konumlandırmamız mümkün. "Add Missing Place" isimli yeni basamak sayesinde, o an orada olması gereken ama haritada gözükmeyen, bar, dükkan, sinema, okul, park, hastane ve aklınıza gelebilecek birçok farklı noktayı işaretlememiz mümkün.

İlgili bölge hakkında gerekli adresi ve bilgileri yazdıktan sonra, "gönder" tuşu ile bu yeni adresi Google'ın beğenisine sunabiliyoruz. Eğer olumlu tepki alınırsa, eklenen adres yanında kendi kişisel mailimizin de çıkması olası. Birçok insan üretimi sistemden sonra, şimdi de sıra Google Maps ve Earth'ü son kullanıcı düzenleyecek.

Okuyucu Yorumları