Artık o patent de Apple'ın!

Apple, Samsung'u vurmak için sonunda bu ilginç patenti de aldı. İşte o patent ve yaşanabilecekler...

...Ve Apple istediğini aldı!

Apple'ın son zamanlarda yaptığı en iyi işlerden biri de rakiplerinin önünü kesmek. Neredeyse aklına gelen her fikri patente dönüştüren Apple yine boş durmadı ve "yuvarlak kenarlı dikdörtgen" tasarımının patentini de aldı.

Apple, D670,286 isimli patenti ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından tescil ettirdi. Patent basitçe kenarları yuvarlak ve dikdörtgen biçimde taşınabilir görüntü aygıtını kapsıyor. Apple devlet onaylı tasarımından son derece memnun olsa da bunu patente çevirmek değer miydi, orası tartışılır.

Hatırlayacağımız üzere bu yılın başlarında Apple, en büyük "düşmanlarıdan" Samsung'un Galaxy Tab 10.1 tabletini, D504,889 numaralı patenti çiğnediğini öne sürerek ABD'de satışını yasaklatmaya kalkmıştı.

İlgili patent iPad prototiplerinden birine ait olduğu için mahkeme Apple'ı haklı bularak Galaxy Tab 10.1'e satış yasağı koymuştu. Ağustos ayındaki davada ise Tab 10.1'in 889 patentini ihlal etmediği anlaşılarak yasak daha sonra kaldırılmıştı.

Mücadelesinden taviz vermek istemeyen Apple ise bu sefer '286 kodlu patenti almak için çalışmalara başladı. Ve savaşı iyice kızıştıracak haber dün geldi... Haberimizin ikinci sayfasında...

Peki ne işe yarayacak?

Peki ne işe yarayacak?

Sonunda Apple istediğine kavuştu ve '286 kodlu patenti geçtiğimiz günlerde tescil ettirdi. Sözkonusu patent orijinal iPad'e ait hoparlör gibi parçaları da kapsıyor. Ancak Apple patentin yalnızca yuvarlak kenarlı dikdörtgen cihazları kapsadığını iddia ediyor.

Indiana Üniversitesi'nden Prof. Lea Shaver, yeni tasarım patentinin Apple'a hiçbir yarar sağlamayacağını, zira kimsenin iPad benzeri bir cihazı piyasaya sürme telaşında olmadığını belirtti.

'889 patentinden umduğunu bulamayan Apple, anlaşılan düşmanlarını artık '286 ile vurmayı amaçlıyor. Kısacası Apple'ın başlattığı patent savaşlarının artık durmasını bekleyenler, daha çetin bir savaşla hayal kırıklığına uğramaya hazırlanmalı...

Okuyucu Yorumları