Artık onlar da Windows Phone'lu!

Windows Phone'lu telefon üreten cep devlerine, şimdi iki dev isim daha eklendi!

Onlar da Windows Phone dedi!

Geçtiğimiz şubat ayında Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Microsoft, Windows Phone için 9 yeni telefon üreticisi ile anlaştığını açıklamıştı. Nisan ayında buna iki isim daha katan Microsoft, Micromax ve Prestigio ile listeyi zenginleştirmişti. Bu gelişmelerin ardından Microsoft son olarak iki yeni şirketle daha anlaştı. Buna göre K-Touch ve Blu da artık Windows Phone'lu cepler üretecek.

Microsoft; Nokia, HTC, Samsung ve Huawei'nin ardından K-Touch ve Blu'yu da Windows Phone'a dahil etti. Microsoft'un yeni Windows Phone ortaklarından K-Touch, Çin'de geniş çapta üretim yapan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Çin'in en büyük üçüncü mobil telefon üreticisi konumunda olan K-Touch, böylece Android'li cep telefonları arasına artık Windows Phone işletim sistemlerini de dahil edecek.

Windows Phone platformuna katılan diğer bir şirket ise, ülkemizde de yakından tanınan Blu. Amerika, Florida merkezli olan Blu, 40 farklı market üzerinde 10 milyon mobil cihaz satmış bir firma olmasıyla da dikkat çekiyor. Özellikle Android tabanlı cep telefonlarıyla adından bahsettiren Blu, bu anlaşmayla birlikte artık Windows Phone cepleriyle de karşımıza çıkacak. Hatta şirketin ilk Windows Phone'lu cebi hazır gibi. Yeni Blu Life Pure XL adını vereceği yeni telefonuyla ilk Windows Phone'lu cebini yapacak olan Blu, üst segment kullanıcıları hedef alıyor.2.2 GHz Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 5.5 inç Full HD ekran, 32 GB dahili hafıza ve 4G bağlantısı gibi özelliklere sahip olacak olan cep, önümüzdeki birkaç hafta içinde tanıtılabilir.

Okuyucu Yorumları