Artık onları çalmıyorlar bile...

Eğer cebinizde hala eski bir "akılsız" telefon taşıyorsanız, hırsızlar bile sizinle dalga geçebilir!

Onları çalmıyorlar bile...

Gelişen teknoloji ile birlikte cebimizde taşıdığımız ürünlerin kalitesi de büyük oranda arttı. Biraz klişe ama gerçekten bir zamanlar aya yollanan roket teknolojisini, şu anda avucumuzun içerisinde tutuyoruz. Bu güç bizim belki aya olan ilgimizi arttırmıyor ama bazılarının dikkatini çektiği kesin...

Malum, teknoloji demek yeni ürün demek, yeni ürün de para. Bunun farkında olan hırsızlar içinse günümüzde yürüyen her bir kişi, başlı başına servet değerinde. Özellikle Amerika'nın Manhattan bölgesinin nefes alma alanı olan Central Park'ta, gece yarısı soygunları sıklıkla rastlanan bir mevzu; 2013 yılında toplam 13 farklı hırsızlık ihbarına ev sahipliği yapmış bir bölge burası... Bilindiği üzere hırsızlar tenhada yakaladıkları kişilerin üzerlerinde ne varsa alıp götürüyorlar. Fakat geçtiğimiz günlerde, New York Sport Club'un satış elemanlarından Kevin Cook'un senaryosuna göre hiçbir şey almamayı da tercih edebiliyorlarmış. Cumartesi gecesi, bir arkadaşı ile Central Park'ın nispeten sapa bölgelerine doğru yürüyen Cook, iki adet soyguncu ile karşılaştı. Silahlı soyguncular Cook'tan telefonunu vermesini istediler. Flip phone, bir diğer değişle, kapaklı telefonunu kendilerine veren Cook, hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

The New York Post'a verdiği röportajda; "Telefonumu gördükleri anda cihaza 'Bu ne!' dermiş gibi baktılar ve anında geri verdiler... Sanıyorum benim kullandığım gibi bir telefonun para etmeyeceğini kısa sürede anladılar. Biraz komik bir durumdu." şeklinde durumu özetledi. Yaşanan olaysa gerçekten komik hatta biraz da trajikomik.

Okuyucu Yorumları