Artık telefonlar daha mı sağlam olacak? Gorilla Glass Victus 2 tanıtıldı!

Corning, akıllı telefon ekranlarını daha sağlam yapmak için geliştirdiği Gorilla Glass Victus 2’yi tanıttı. Peki, yeni koruma telefon ekranlarını ne kadar koruyacak?

Gorilla Glass Victus 2 tanıtıldı

Akıllı telefonların ekranların koruyan Corning, yeni koruma teknolojisi olan Gorilla Glass Victus 2’yi tanıttı. Şirketin iddiasına göre yeni koruma, bir telefonun ekranını betona düşme sonucunda bile koruyacak.

Corning, 15 yıl önce kırılmaz cam yapmak için yola çıktığında ve mobil cihazlar üzerinde test yapmaya başladığında, kriter 160 gram idi ve bu da 135 gram ağırlığındaki orijinal iPhone'u fazlasıyla karşılıyordu. Elbette zamanla telefonlar büyüdü ve ağırlıkları da artmaya başladı. Bugün üst segmentte gelinen nokta 206 gram ağırlığındaki iPhone 14 Pro, 240 gram ağırlığındaki iPhone 14 Pro Max ya da 228 gram ağırlığındaki Samsung Galaxy S22 Ultra gibi modeller. Bunun karşısında da Corning’in ürününü kuvvetlendirmekten başka şansı kalmamış olsa gerek. Bunun neticesinde de Gorilla Glass Victus 2’yi geliştirmiş.

Yeni standartta ölçüt 200 gram. Elbette bu hala en yeni telefonların “Max”, “Ultra” ve “Ultra Pro” gibi modellerin ağırlığının bir kısmının altında, ancak ağırlık Corning'in test metodolojisinin değişen tek kısmı değil ve daha da önemlisi, bu Gorilla Glass da aynı değil.

Victus 2 yeni bir Gorilla Glass formülasyonu. 2 yıl önce piyasaya sürülen orijinal Victus'tan farklı bir teknolojiye sahip olan Victus 2, şirketin açıklamasına göre selefinden “daha iyi.”

Bunu testlerle de ortaya koymaya çalışan şirket, testlerinde direkt olarak beton ve asfalt gibi malzemeleri kullandığını söylüyor ve iddiasına göre Victus 2 bu testlerden başarıyla çıkıyor. Elbette bu testlerin doğruluğunu Victus 2’yi telefonlarda gördüğümüzde anlayabileceğiz. Yine de ne olur ne olmaz diye onca para döktüğünüz telefonların ekranına bir koruma bandı taktırmak mantıklı bir seçim olacak. Zira ne şirketin Victus korumasını kullanan Samsung Galaxy S21 FE, ne de Galaxy S22 Ultra o kadar da sağlam değildi. Bunu daha önce sizlerle Samsung Galaxy S21 FE incelemesinde paylaşmıştık. Hemen aşağıdaki videoda Samsung Galaxy S21 FE’nin nasıl kırıldığını görebilirsiniz.