Artık videolar bambaşka olacak...

Microsoft geliştirdiği TrueColor Teknolojisi ile video haberleşmesinde çığır açıyor...

Artık videolar bambaşka...

Laboratuvarlarında geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle tüketicinin bilgisayar deneyimini zenginleştiren Microsoft, en son duyurduğu TrueColor Technology ile video bağlantılarında görüntü kalitesine doping yaptı.

Yeni görüntü işleme teknolojisi TrueColor, kötü ışıklandırılmış ortamlarda dahi kullanıcıya aydınlık ve net bir video görüşmesi yapma imkanı sağlıyor. Microsoft iki yeni web kamerasıyla (webcam) TrueColor deneyimini kullanıcıların hizmetine sunuyor. LifeCam HD-5000 ve LifeCam HD-6000, yüksek çözünürlüklü 720p (piksel) algılayıcıya sahip. Her iki kamera da kullanıcı müdahalesi gerektirmeden Auto Focus (Otomatik Odaklama) teknolojisi ile hızlı ve kesin bir şekilde görüntüye odaklanabiliyor. Kameralardan LifeCam HD-6000 özellikle dizüstü bilgisayarlar için geliştirildi.

TrueColor teknolojisinin önümüzdeki günlerde yapılacak bir yazılım güncellemesi ile LifeCam Cinema için de kullanılabileceği duyuruldu.

LifeCam HD-5000

LifeCam HD-5000

Microsoft'un yeni TrueColor teknolojisine sahip LifeCam HD-5000 zayıf ışıklandırma ortamlarında kullanıcıya kaliteli bir görüntü sunuyor.

720 piksellik yüksek çözünürlüklü (HD) geniş ekran (widescreen) görüntüsü ve Auto Focus (Otomatik Odaklama) olanağı ile taraflara kaliteli bir video sohbeti sağlıyor.

Özellikle esnek bağlantı parçasıyla düz ekranlı monitörlere ve dizüstü ekranlara rahatça monte edilebilen kamera, bilgisayarını farklı ortamlarda kullanmak zorunda olan bireylerin de işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ürünün esnek bağlantı tabanı masaüstünde de rahat kullanım sağlıyor.

Video haberleşmesinde renk kalitesi ve görüntünün parlaklığı, kullanıcılar açısından büyük bir önem taşıyor. Birçok video görüşmesi, mekanların kötü ışıklandırması veya günün karanlık saatlerinde gerçekleştiği için bazen tüketicinin arzuladığı görüşme konforu elde edilemiyor. Oysa Microsoft'un TrueColor teknolojisini içeren yeni web kameraları LifeCam HD-5000 ve LifeCam HD-6000, kullanıcıya karşısındaki muhatabıyla sanki aynı ortamda görüşüyormuş hissini yaşatıyor.

Dizüstü Bilgisayarlar için LifeCam HD-6000

Dizüstü Bilgisayarlar için LifeCam HD-6000

Bu model de TrueColor teknolojisi, 720p yüksek çözünürlüğü ve geniş ekran özelliğine sahip.

360 derecelik hareket yeteneği ile de mekan içinde hareketli bireyleri hemen her açıdan görüntülemeye yarıyor. Dizüstü Bilgisayarlar için LifeCam HD-6000, bu avantajıyla kullanıcıya arkadaşları ve aile üyelerini geniş bir açıdan görüntüleme ve karşı tarafla paylaşma şansı veriyor.

Estetik tasarımı, üç ayaklı kısa kablosu ve taşıma kasasıyla yeni web kamerası yaşamı her zaman ve her yerde sevdiklerinizle paylaşmak için ideal bir seçenek sunuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları