Artık yürürken telefon şarj etmek mümkün!

Cepleri veya hizmetleriyle tanınan dev şirketten 2 garip ürün: Bir şort, bir uyku tulumu!

Göründüğü gibi değil!

Kim, şarj-etme yeteneği olan kısa şortlar giyer? Tabii ki Birleşik Krallık'ın, Wight Adası müzik festivalindekiler.

İngiltere'deki Glastonbury şehrinde yer alan açık hava festivalinde yer alanlar için, Vodafone'un yeni bir ürün denemesi var. Power Shorts adı verilen bu ürün, hareketlerinizden enerji alarak cep telefonu gibi ürünlerin bataryalarını destekliyor ve daha uzun süre çalışmalarını sağlıyor. Açık alanda telefonunuzu şarj mı etmeniz gerekiyor? O zaman dans etmeye başlayın!

Southampton Üniversitesi'ndeki bilim adamlarının yardımı ile üretilen bu şortlar, Power Pocket olarak geçen bir cep içeriyor. Bu cebin içerisinde bulunan, köpüğe benzeyen bir materyal, hareket edildikçe eziliyor ve ya deforme oluyor ve bu şekilde sürekli bir kinetik enerji üretiyor. Vodafone, bütün bir gün yüründüğü takdirde, bir akıllı telefonu dört saat çalıştırmaya yetecek kadar kinetik enerji üretildiğini söylüyor. Dört saat, her ne kadar çok uzun bir süre gibi gözükmese de, elektrik prizlerinden uzak kamp yapanlar için oldukça önemli bir süre.

Elbette ki festivalde yer alan tek şarj yöntemi bu şortlar değil. Şortların dışında, gerinildiği zaman elektrik üreten ve bir gün, belki de ayakkabıların içine girerek, daha etkili bir yöntem ile işlev kazanmaya çalışan bir ürün de mevcut.

Fazla hareketi sevmeyenler için ise, Power Pocket bu kez de uyku tulumlarında gözüküyor. Bu cep ise şortta yer alanın aksine, hareket ile değil, sıcaklık ile enerji topluyor. Yani siz uyurken vücudunuzun yaydığı ısı, telefonunuzu şarj etmenizi sağlıyor. "Seebeck efect" olarak geçen, termo-elektrik bir modül üzerinden geçen ısı farkını kullanarak bir elektrik akımı yaratıyor. Tahminlere göre, 8 saatlik bir uyku, 11 saatlik bir batarya ömrü sunabiliyor.

Çadırlarında kalanlar için bu sorun olmayabilir. Ancak dışarıda kalanlar, Britanya'nın aniden değişebilen havasından kaynaklanan bir şekilde, Vodafone'un geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı şemsiyeyi kullanmayı tercih edecek gibi duruyor. Sonuçta, eğer ıslak değilseniz, telefon daha eğlenceli bir hâl alıyor, aksi hâlde ise...

Okuyucu Yorumları