Aruba, Yeni Güvenlik Çözümünü Tanıttı

Aruba, Software-Defined Branch'ı güçlendiren, entegre SD-WAN, LAN ve güvenlik çözümünü tanıttı.

Aruba'dan yeni güvenlik çözümü!

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, müşterilerin, bulut, IoT ve mobilite gereksinimlerini karşılamak için şube ağlarını modernize etmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış yeni bir yaklaşım olan Software-Defined Branch (SD-Branch) çözümünü duyurdu. Bulut tarafından yönetilen yeni SD-WAN, kablolu ve kablosuz ağ çözümlerinin, içeriğe dayalı politika uygulamasıyla birlikte güvenli bir şekilde entegrasyonu, yönetim sürelerini ve işletme ve sermaye harcamalarını önemli ölçüde azaltırken, BT uzmanlarının gelişmiş ağı hazır olarak sunma ve uygulama performansı sağlama becerilerini de önemli ölçüde artırıyor.

Mobil ve IoT cihazları akımı, bulut tabanlı uygulamalara olan daha fazla güven ve BT bütçelerinin daralması, BT organizasyonları üzerinde büyük bir etki yaratıyor. Şube operatörleri ayrıca, farklı üreticilerin ağ ve güvenliğini yönetmek için çok sayıda farklı araç ile birlikte artan karmaşıklık ve verimsizlikler ile karşı karşıya kalıyorlar.

Aruba'nın SD-Branch çözümü, güvenli ve basitleştirilmiş şube bağlantısı sağlamak için, Aruba'nın gelişmiş Aruba Central bulut yönetim platformu ile SD-WAN, kablolu ve kablosuz ağ, politika uygulaması için tek bir nokta sağlamak amacıyla yeni Aruba Branch Gateways'i entegre ediyor. Bu amaca yönelik olarak oluşturulmuş birleşik çözüm, azaltılmış cihaz kaplama alanı, büyük ölçekli dağıtık kurulumların iyileştirilmiş dağıtımı ve şube müşterileri için daha düşük WAN bağlantı maliyetleri sunarak, tek bir alandaki SD-WAN sunumunun ötesinde önemli bir ilerlemeye işaret ediyor.

Aruba SD-Branch Çözümünün önemli faydaları şunlar:

  • Kurumsal Ölçekte Basitlik: Bulut tabanlı yönetim, şubedeki kablolu ve kablosuz bağlantıların uzaktan, merkezi olarak sağlanmasını ve yönetimini ve SD-WAN altyapısı ile WAN ve İnternet bağlantılarını sağlar. Bu, yerinde BT gereksinimi olmaksızın, büyük ve dağıtık ortamlarda yeni servislerin ve ağ değişikliklerinin hızla gerçekleştirilmesini sağlar.
  • Sınıfının En İyisi Entegre Güvenlik: Aruba güvenlik çözümleri, otomatik, şube içi granüle ve WAN politika uygulama yetenekleri sunuyor. Yeni Aruba 360 güvenlik değişim teknolojisi iş ortakları, bulut tabanlı güvenlik duvarı ve tehdit koruması sağlıyorlar.
  • Optimize Edilmiş Şube Deneyimi: Uygulama, kullanıcı ve cihazın bağlamsal farkındalığı, şubede ve SaaS, mobil UC ve diğer uzak uygulamalar için WAN'da granüler QoS sunuyor. Bu, kullanıcının görevine, cihaz türüne veya konuma bakılmaksızın tutarlı bir deneyim sunmak için, şubelerin içinde ve dışında, LAN ve WAN trafiğine öncelik verilme ve yönlendirilme şekillerini basitleştirir.

Kurumsal Ölçekte Basitlik: Aruba Central ve Altyapı Gelişmeleri

Aruba'nın SD-Branch çözümü, BT organizasyonlarının daha az eleman ile daha fazla şubeyi etkili bir şekilde yönetmelerine olanak tanırken, lokasyonlarda güvenlik ve uyum için tutarlı bir yaklaşımı kullanıyor. Müşteriler, maliyetli MPLS bağlantısını ortadan kaldırırken yönetimi entegre ederek ve merkezileştirerek, geleneksel dağıtımlara kıyasla %75'e kadar tasarruf gerçekleştirebiliyorlar.

Yeni SD-WAN desteği ile Aruba Central, otomatik yapılandırma yetenekleri, granüle görünürlük ve kullanımı kolay sorun tespiti araçları sağlamak için geliştirilmiştir. Aruba'nın Zero Touch Provisioning (ZTP) ve otomatik cihaz kullanımı için pratik mobil uygulaması, şubede teknik olmayan personele, manüel olarak yerinde konfigürasyon ve maliyetli, zaman alıcı ekipman parçalarını kurup kaldırma ihtiyacını ortadan kaldırarak tak ve çalıştır deneyimi sağlıyor.

Küresel varlığını genişletmeye devam eden, üst seviye, lüks ürün perakendecisi Vera Wang, faaliyetlerini ölçeklendirirken bu zorlukla karşı karşıya olan bir kuruluş. Vera Wang CIO'su Stewart Ebrat, "Hızlı bir şekilde mağaza kurup çalıştırmamız ve WAN'ın kullanılabilirliğini ve verimliliğini en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Aruba'nın SD-WAN çözümü, dağıtık bir altyapı kurmanın yükünü ortadan kaldırıyor" diyor.

Ortalama pazar MLPS bağlantı maliyetlerine ve konsolide yönetime dayanarak hesaplanmıştır.

Sınıfının En İyisi Entegre Güvenlik ve Yeni Bulut UTM İş Ortaklığı

Şubedeki mobilite, IoT cihazlar ve bulut tabanlı uygulamalardaki artış, otomatik ve kapsamlı bir güvenlik yaklaşımına ihtiyaç duyuyor. Aruba, LAN ve WAN üzerinde tutarlı görev tabanlı uygulama için kullanıcı ve cihaz bağlamı sağlamak amacıyla benzersiz bir şekilde konumlanmıştır. Aruba ClearPass politika yöneticisi, farklı ağ katmanları ve uygulama erişimi için politikaların uygulanma yöntemini basitleştiriyor ve otomatikleştiriyor, böylece zaman harcayan elle konfigürasyon işlemine olan gereksinimi ortadan kaldırıyor.

Vera Wang BT Müdürü Corey Hasberry, "Aruba'nın kenardan buluta vizyonu ve SD-WAN işlevselliğini entegre etmesi konusunda heyecanlıyım. Bu, maliyetin yanı sıra performans ve dağıtım problemlerimizi çözmemize de yardımcı olacaktır. Aruba'nın Wi-Fi ve WAN altyapımız için görev tabanlı güvenliği, çalışanlarımıza ve müşterilerimize tutarlı bir deneyim getirmemize yardımcı olacaktır," diyor.

Ayrıca, bir şubedeki bütün ağ trafiği, yerleşik geniş kapsamlı bir güvenlik duvarı kullanılarak derin paket incelemesi için Aruba Branch Gateway'e yönlendirilebiliyor. BT organizasyonları, trafiklerini uygulama katmanına kadar dilimlere ayırmak amacıyla belirli cihaz türleri için politikaları kolayca atayabilirler. Bir perakende ortamında bu, mağaza içi güvenlik kameralarının kötü amaçlı kullanımını sınırlamaya veya bir Satış Noktası (PoS) cihazının trafiği gönderebileceği yeri belirlemeye yardımcı olur.

Şube çevresinin dışındaki güvenlik açıklarını çözmek için Aruba, Aruba 360 güvenlik değişimi teknoloji ortaklığı programını, Zscaler'ın eklenmesi, Check Point Software Technologies ve Palo Alto Networks'ün yeni entegrasyonları ile genişletti. Bu ekosistem iş ortakları, kurumların İnternet'e bağlı genel hedefler için hassas trafik açısından güvenliğini sağlamak amacıyla bulut tabanlı güvenlik duvarı fonksiyonu ve birleşik tehdit yönetimi sağlıyorlar.

Optimize Şube Deneyimi: Yeni Aruba Branch Gateway, WAN Anlayışı ve Kontrolü Sağlıyor

Gelişmiş kullanıcı deneyimleri sağlamak, eşsiz güvenilirlik sunarak başlar. Gartner'a göre, bir şebeke kesintisi bir sıkıntıdan daha fazlası olabilir ve kanıtlar bunların yer ve kurumsal kullanım durumuna bağlı olarak kaybedilen üretkenlik veya gelir açısından maliyetinin olay başına $1.000 ile $1.000.000 arasında olabileceğini göstermektedir.

Müşterinin tüm dağıtık şube ağının (kablolu, kablosuz ve WAN) sağlığına ilişkin bilgi edinmek amacıyla bağlam kullanılarak, BT organizasyonları, iş deneyimine herhangi bir etki yapmadan önce kullanıcı deneyimini gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde optimize edebilirler. Yeni Branch Gateway'e gömülü olan Aruba'nın benzersiz bağlam duyarlılığı yetenekleri, LAN'dan WAN'a eşsiz Servis Kalitesi (QoS) deneyimi sunmak için granüle görev tabanlı ağ erişimi ve uygulama güvenliğinin ötesine geçiyor. Bu, BT profesyonellerinin BT işlemlerini basitleştirirken son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamasını da sağlıyor.

Politika tabanlı yönlendirme ve dinamik yol seçimi gibi ek Branch Gateway özellikleri şimdi, kullanıcı, cihaz veya grup ilişkisine dayanan WAN'da trafiği dinamik olarak yönlendirmek için bu bağlamsal verileri ve farkındalığı kullanabilir. Örneğin, perakende organizasyonları, POS sistemi ve video trafiğine, misafir trafiğine göre kolayca öncelik verirken, oteller müşteri servisine katılan herkes için sesli trafiğe öncelik verebilirler.

Fiyat ve Ürünün Hazırlık Durumu

Aruba erişim noktalarını veya anahtarlarını yükseltmek zorunda kalmadan BT uzmanları, yeni SD-WAN özelliklerini şube ağlarına entegre edebilirler. Aruba'nın SD-Branch çözümü, her bir şube geçitine uygulanan abonelik tabanlı lisanslara ve merkezi olarak barındırılan bir baş geçite sahip Aruba Central'ın bir parçası olarak sunuldu. Donanımın liste fiyatı, geçit başına $1,495'dan başlıyor. Abonelik fiyatları yıllık olarak geçit başına $450. Müşterilere ilk sevkiyat, Temmuz 2018'de başlıyor.

Gartner, SD-WAN Ekonomisi: Taktikten Stratejik Düşünmeye Geçiş, 27 Şubat 2018.

Okuyucu Yorumları