Ashley Madison, skandala rağmen büyüyor!

Yasak ilişki kurmak isteyenlerin bir numaralı adresi Ashley Madison, dev skandala rağmen hız kesmedi

Skandala rağmen büyüyor!

Yaşanan hack olayı ile milyonlarca üyesinin bilgileri internete sızdırılan "aldatma" sitesi Ashley Madison'un üye sayısı, buna rağmen artmaya devam ediyor. Hack olayının yaşandığı sırada Ashley Madison, 39 milyon üyesi olduğunu söylüyordu. Şu anda ise internet sitesi 43 milyonun üzerinde üyeye sahip olduğunu belirtiyor.

Bu artışın arkasındaki sebep, Ashley Madison'un üst firması Avid Life Media sözcüleri tarafından açıklanmış değil. Sözcü, 31 Ağustos tarihindeki açıklamaya herhangi bir güncelleme yapılmayacağını ve bu rapor hakkında yoruma sahip olmadığını söyledi.

Yapılan en son açıklamada Avid Life, sonunun yaklaştığına dair haberlerin "büyük ölçüde abartı" olduğunu ve üyelerin siteyi her zamankinden daha fazla kullandıklarını söylemişti. Üstelik bu durum, üyelerinin 32 milyonunun bu yaz gerçekleşen devasa veri sızıntısında ortaya çıkartılmalarına rağmen gerçekleşmekteydi.

Hack'in kendisinin oldukça kötü olmasına rağmen, bu sızıntı ile beraber yayınlanan bilgiler de şirket için oldukça kötüydü. Açıklanan listedeki isimlere göre Ashley Madison'un üyelerinin yaklaşık yüzde 95'i erkeklerden oluşmaktaydı. Ancak firma bu durumu reddederek habercilerin yayınlanan bilgileri yanlış okuduklarını söylemişti. Bunun yerine Ashley Madison, "hesaplarını aktif olarak kullanan" erkeklerinin kadınlara oranının 1.2'ye 1 olduğunu söylemekteydi.

Hack saldırısının ardından firma, güvenlik protokollerini güçlendirmek için sıkı bir çalışma yürüttüğüne dair üyelerine garanti vermişti. Ayrıca, üyelerinin hack olayından sonraki gün ve haftalarda da hizmeti kullandığını ve kadınların Ağustos'un son haftasında 2.8 milyon mesaj gönderdiğini iddia etmişti. Bu açıklama da Avid Life'ın yaptığı en son açıklamaydı.

Ancak Ashley Madison'un, bu büyümeye rağmen çalışmaya devam edip edemeyeceği belli değil. Hack olayı sebebiyle, siteye üyeler tarafından çok sayıda dava açılmış durumda. Bütün bu davalara karşı kendini savunmak ise, Forbes ile firmanın paylaştığı belgelere göre 115 milyon dolarlık satış yapan ve 55 milyon dolar kara sahip olan bir firma için bile pahalı olacaktır.

Okuyucu Yorumları