Ashley Madison verileri, suçluların elinde!

Ashley Madison'dan internete dökülen milyonlarca kişiye ait bilgi, siber suçluları harekete geçirdi!

Dev hack'in yankıları sürüyor

Siber suçlular, Ashley Madison veri sızıntısından yararlanmakta çok gecikmediler. Krebs on Security'nin raporu, bu tür çalışmayı içermekte ve e-posta sağlayıcısı Milwaukee tarafından bu olay hakkında bilgilendirilmiş durumda.

Milwaukee'nin belirttiğine göre açıklanan üyelerden, yaklaşık olarak 225 dolar değerinde Bitcoin isteyen bir çeşit tehdit mesajı gönderildi.

Bu plan, henüz kimsenin Bitcoin göndermemiş olmasından dolayı pek başarılı olmuş gibi gözükmüyor. Ancak saldırının sebep olabileceği hasarın ufak bir öncü göstergesi olarak görülebilir. Ortaya çıkan veritabanı, üyelerin e-posta adreslerine toplu bir şekilde e-posta gönderilebilmesini sağlıyor. Milyonlarca ismin ortaya çıktığı düşünülürse, birilerinin Bitcoin tuzağına düşeceğine kesin gözüyle bakılabilir.

Suçluların haraç planları devam edecek ancak, veritabanında bulunan e-posta adreslerinin pek çoğunun gerçek Ashley Madison kullanıcısı olmadığını hatırlamakta fayda var. Firmanın veritabanına giriş için onay istemiyor olması da bu "sahte" hesapların arkasındaki asıl sebep olarak gözüküyor. Tabii ki bu durum da siteyi hiç kullanmamış, muhtemelen siteden haberi bile olmayan kişilerin adlarını listede görünmesiyle sonuçlanıyor.

Okuyucu Yorumları