Asıl işgali 6 yıl sonra göreceğiz!

Cep telefonları tüm hayatımızı işgal etmiş gibi görünse de, asıl işgal 6 yıl sonra gelecek!

Sadece 6 yıl sonra...

Ericsson'un yaptığı bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. 7.1 milyar insanın bulunduğu dünyada şu anda GSM operatörlerinde, veri servislerine abone olan 4.5 milyar kişi bulunuyor.

Elbette çoğu kişinin birden fazla aboneliğinin bulunması bu sonucu ortaya çıkarmış zira bazı kullanıcılar, hem telefonları, hem tabletleri için ayrı ayrı data planlarına abone olabiliyorlar. Fakat yeni araştırma, akıllı telefonların sayısının yakında insanların sayısını geçeceğini gösteriyor.

Sadece 2013'ün üçüncü çeyreğinde, yani Temmuz ve Eylül döneminde, 113 milyon yeni GSM aboneliği açılmış. Dördüncü çeyrekte ise bu rakamın 150 milyon olması bekleniyor.

2012'nin aynı dönemine oranla bu rakam, yeni GSM aboneliğinde yüzde 40 artış anlamına geliyor. İnsanlar hızla mobil telefon edinmeye ve kullanmaya başlıyor.

2019 yılına geldiğimizde ise 8 milyar kişi olması beklenen dünya nüfusunun 9.3 milyar GSM aboneliği bulunacak. Bu aboneliklerden 5.6 milyarı akıllı telefonlar için olacak.

Akıllı telefonların bu hızlı yükselişi elbette dünyadaki tüm dengelerin değişmesini ve mobil bir dünyanın mümkün olmasını sağlayacak. Ticaret, iletişim, kamu hizmetleri, eğitim mobil alanda akıllı telefon uygulamaları üzerinde yoğunlaşacak.

Yine Ericsson'a göre 2019 yılında dünya nüfusunun yüzde 90'ı 3G kapsama alanı içinde olacak. Yüzde 65'i ise dördüncü nesil LTE ağlarına ulaşabilecek.

Okuyucu Yorumları