Asıl virüs tehdidi çok yakınımızda...

PC'lerin virüs derdi bitmek bilmiyor ama asıl tehlike çok yakınımızda, cebimizdeymiş...

Cep virüsleri köşe başında

Northeastern Üniversitesi'nde görevli bilim adamları cep telefonları ve virüsler ile ilgili bir araştırma yaptılar. Araştırmada kimlikleri gizli olan, dünya çapında tam 6 milyon cep telefonu kullanıcısının verileri değerlendirildi. Bilim adamları şu an için cep telefonların ciddi bir virüs sorunu olmadığını onayladılar fakat bunun birkaç sebebi var ve bu sebeplerin ortadan kalkması an meselesi. Bundan sonra kullanıcılar için zor zamanlar başlayacak gibi.

Uzmanlar sayısız yetenekleri nedeniyle popülerlikleri gün geçtikçe artan akıllı telefonların şu an için kullanıcı sayısının çok fazla olmamasının virüs yazarlarını cepleri tehdit edecek bir yazılım geliştirmeye şimdilik teşvik etmediğini söylüyorlar. Akıllı telefonların pazar payı arttıkça cepler için yazılan virüs sayısının bir anda çok büyük bir hızla artacağını iddia ediyorlar.

Akıllı telefonların pazar payının artması esnasında bazı mobil işletim sistemleri de yaygınlaşacak. Uzmanlar özellikle pazarda %10'un üzerinde pay elde eden işletim sistemlerinin virüslerin ilk hedefi olacağını ve şu anda hiçbir mobil işletim sisteminin sistemli virüs saldırına karşı hazır olmadığını söylüyorlar. Bilim adamları cep telefonlarında, PC'lerdeki Windows işletim sistemine benzer bir pazar hakimiyeti oluşturulamayacağını fakat yine de aslan payını alan mobil sistemlerin yakın gelecekte kullanıcılarının virüs şikayetlerini duymaya başlayacaklarını iddia ediyorlar.

Okuyucu Yorumları