Aşırıya kaçmak bu olsa gerek!

Erkekler kadınları etkilemek için ne kadar ileri gidebilir?: İşte olayı "biraz" abartan uygulama...

Aşırıya kaçmak bu olsa gerek!

Enerji içeceği AMP'in promosyon çalışmaları kapsamında hazırlanan iPhone uygulaması, özellikle kadınlardan ağır eleştiriler alan Pepsi, amaçlarının yalnızca 'Erkeklerin kadınları etkilemek için ne kadar ileri gidebileceklerini, mizahi bir dille anlatmak' olduğunu açıkladı.

Orijinal adı 'Amp Up Before You Score' olan yazılım, aslında erkeklere yönelik bir tür flört rehberi olarak tasarlanmış. 24 kadın stereotipinin ilüstrasyonlar eşliğinde tanıtıldığı uygulamada, her kategori için ilk randevuda "sonuca götüren"ipuçları ve çeşitli klişelere yer veriliyor.

'Rebound Girl' (Ribaund Kızı), 'Married' (Evli), 'Artist' ve 'Punk' gibi kategori başlıklarında sınıflandırılan kadınlar üzerinde "yeteneklerini deneyen" çapkınlara; civar otellerin iletişim bilgileri ve etkileyici sözler gibi, aklınıza gelebilecek her tür 'destek' sunulmuş.

Daha kötüsü de var...

Daha kötüsü de var...

Şu sıralar sosyal medyanın en hararetli tartışma konularından biri olan yazılımın tartışmasız en büyük gafı ise erkekleri, başarıyla sonuçlandırdıkları 'icraatlara' ilişkin detayları, Twitter ve Facebook gibi popüler sosyal paylaşım siteleri üzerinden duyurmaya teşvik etmesi!

Gecikmeli de olsa, AMP için oluşturdukları 'AMPwhatsnext' kullanıcı adlı Twitter hesaplarını kullanarak tüm siber-alem karşısında özür dilemek zorunda kalan Pepsi, yazılımı iPhone App Store'dan da geri çekeceğini açıkladı; ancak henüz bu açıklama gerçeğe dönüşmüş değil.

Okuyucu Yorumları