Aslında Kinect, Xbox'ın içerisinde olacakmış!

Eğer son anda vazgeçilmeseymiş, son dönemin bu önemli cihazı çok farklı olabilirmiş!

Çok farklı olabilirmiş!

Xbox One'ın, Kinect algılayıcı ek donanımı olmadan satılmaması aylardır tartışılan bir konu. Microsoft da, yakında Kinect'siz Xbox One satışlarına başlayacak gibi görünüyor.

Tüm bu kargaşa arasında, Xbox One'ın baş tasarımcılarından Carl Ledbetter, Xbox takımının, başlangıçta Kinect algılayıcısını doğrudan konsolun içine yerleştirmeyi düşündüklerini itiraf etti.

Ledbetter, Xbox takımının, Kinect donanımı için ihtiyaç duyulan dahili alana sahip bir konsol için bazı tasarımlar yaptıklarını söylüyor. Ancak Kinect'in Xbox One kasasına dahil edilmemiş olmasının suçlusu, en son ulaşılan boyutlar olmuş. Ledbetter'ın açıklamasına göre, Xbox takımı, her şeyi tek parça haline getirmek üzerine çok uğraşmış. Ancak, Kinect algılayıcılarından daha büyük boyutlarda bir şey ürettiğinizde insanlar bunu televizyonlarının yanına koymak istemiyorlar. Ne yazık ki, şu andaki teknoloji daha küçük boyutlardaki bir konsol ve algılayıcı birleşimine izin vermiyor. En azından Ledbetter'ın söyledikleri bu yönde.

Ledbetter, algılayıcının ayrı olarak da satılabilmesi seçeneği hakkında ise diğer Microsoft yöneticileri ile aynı cümleleri kuruyor. Ayrı satış seçeneğinden memnun olduğu belirten Ledbetter, böylelikle kullanıcıların öncelikli olarak konsolu alabildiklerini ve eğer daha sonra isterlerse kolaylıkla Kinect'e ulaşıp hiçbir sorunla karşılaşmadan ürünü Xbox One'a bağlayabildikleri söylüyor.

Her ne kadar şu ana kadar yapılan açıklamalar Kinect algılayıcının ayrı olarak satışa sunulacağı yönünde olsa da, henüz Kinect'siz bir Xbox One için bir çıkış tarihi veya fiyat belirlenmiş değil...

Okuyucu Yorumları