Asparagas haber Apple'ın canını yaktı

Steve Jobs'un sağlığı Apple'ı tehdit ediyor. İşte asparagas bir haber ve Apple'ın başına gelenler...

Asparagasın yaptıkları...

Sağlık her şeyden önce gelir ve herkesin kabul edebileceği gibi insanoğlunun en büyük zenginliği sağlığıdır. Ancak önemli pozisyonlarda bulunan bazı kişilerin sağlıkları sadece kendilerini değil, binlerce kişiyi etkileyebiliyor. Bunun en büyük örneği de Apple'ın CEO'su Steve Jobs.

Aylar önce yayınladığımız ilgili haberimizden de anlaşılacağı üzere Jobs'un hastalığı aslında yeni bir olay değil. Uzun bir süre kanser tedavisi gören Jobs'un bu kritik durumu, Apple hissedarlarını ve yakın iş çevresini de kara kara düşündürüyordu.

Geçtiğimiz günlerde CNN'e ait bir web sayfasında yayınlanan raporda, Apple'ın CEO'su Steve Jobs'un kalp krizi geçirdiği kamuoyuna duyuruldu. CNN'de yayınlanan bu rapordan hemen sonra da Apple'ın hisse değeri sadece Eylül ayı içinde %5.4 oranında değer yitirdi.

Peki bu kalp krizi haberi gerçekten doğru muydu? CNN'den yayınlanan rapordan hemen sonra Apple'ın hisse değerinin ciddi oranda düşmesiyle bir açıklama yapma gereği hisseden Apple yetkilileri, Silicon Alley Insider'a Jobs'un kesinlikle böyle bir kriz geçirmediği ifade edilerek CNN'in raporu ilk ağızdan yalanlandı.

Asparagas haber çok geçmeden yayından kaldırıldı

Asparagas haber çok geçmeden yayından kaldırıldı
İşte Jobs'un kalp krizi geçirdiğini duyuran ve Apple'ı ayağı kaldıran 'johntw' isimli iReport üyesinin o yazısı.

Raporun asparagas çıkmasıyla birlikte tüm gözler haliyle bu haberi sitesinde yayınlayan CNN'e çevrildi. iReport'un web sayfalarında yayınlanan haber, Apple'ın söz konusu raporu yalanlamasıyla birlikte çok geçmeden siteden kaldırıldı ve şimdi bu sayfaya girilmeye çalışıldığında 'The content is currently unavailable' yani bu içeriğin artık yayında olmadığı mesajı görülüyor.

Bu asparagas haber her ne kadar CNN'in bir kolu olan iReport'ta yer almış olsa da, haberi yayınlayan kişi iReport'un kayıtlı bir üyesi olan 'johntw'. Siteye gönderdiği mesajında Jobs'un kalp krizi geçirdiğini söyleyen johntw isimli üye, bu haberi aldığı kaynağın ismini vermek istemediğini ama bu kaynağın sağlam olduğunu da belirtmeden edememiş.

Nihayetinde ilgili post olaylar çok büyümeden kaldırıldı. Ancak ufak bir spekülasyonun bile Apple'ın hisse değerini ciddi oranda düşürmesi, şirketin ilerleyen günlerde yine bu konuda canının sıkılabileceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Okuyucu Yorumları