Asrın deneyi ve gelecekten gelenler...

CERN'deki asrın deneyi ile ilgili çok haber okumuş olabilirsiniz; ama bu iddia sizi çok şaşırtacak..

"Gelecekten geldiler!"

Dünyanın en büyük ve pahallı fizik deneyi yakın zamanda olası bir sabotaj tehlikesi atlatmıştı. Ondan daha önce de çeşitli sorunlar ve teknik arızalar nedeniyle uzun zamandır ertelenen büyük deney ile ilgili iki bilim adamını ortaya iddia ise gerçekten çok ilginç. Holger Bech Nielsen ve Masao Ninomiya, CERN'deki deneyin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını çünkü gerçekleşmesi durumunda meydana gelebilecek felaketlerden bizi koruyan "birileri" olduğunu iddia ettiler.

Bu birilerinin kim olduğu noktasında ise iki teorileri var. Her ne kadar Nielsen bu teorilerini hiç yayımlamamış olsa da, yazışmalarından CERN'deki büyük deneyin ya Tanrı, ya da gelecekten gelen birileri tarafından engellenmeye çalıştığını düşündüğü biliniyor. Nielsen, benzer özellikler sahip ve milyarlarca dolar harcandıktan sonra 1993 yılında iptal edilen farklı bir deneyin de aynı durumun kurbanı olduğunu da iddia ediyor. Nielsen'e göre tüm bu aksaklıklar bir sebepten dolayı meydana geliyor ve bir uyarı niteliği taşıyor.

Her ne kadar saygın bir bilim adamı olsa da, gelecekten gelen birileri tarafından deneyin engellenmesi teorisi internet ortamında Nielsen'in Harry Potter'la karşılaştırılmasına bile neden oldu.

Okuyucu Yorumları