Asteroit Günü Canlı Yayınlanacak! Kaçırmayın!

Asteroitler 30 Haziran'da dünya çapında gerçekleşecek olan 24 saatlik ilk canlı yayınla tarih yazacak!

Asteroit günü canlı yayınlanacak!

"Asteroit Günü", Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılında, "asteroitler hakkında bilinçlenmeyi arttırmak için küresel bir eğitim günü" olarak onaylandı. 30 Haziran'da kutlanan bu özel gün, bu yıl tarihi bir canlı yayınla milyonlarla buluşacak.

"Asterit Günü Canlı" yayınının yapımcılığını Asteroit Günü (Asteroid Day) organizasyonu, sponsorluğu ise Avrupalı teknoloji şirketi OHB ile Avrupa yayın merkezi BCE ve Lüksemburg Hükümeti üstleniyor. 24 saat sürecek canlı yayın özel bir SES uydu ağı vasıtasıyla dünya çapında izlenebilecek. Ünlü İngiliz fizikçi, yazar ve BBC yorumcusu Profesör Brian Cox'un sunumunu gerçekleştireceği yayına, dünyaca ünlü astronotlar, bilim adamları, teknoloji uzmanları ve gök bilim araştırmacıları konuk olacaklar.

Bu yıl Asteroit Günü'ne, Avrupa, Japon ve Amerikan uzay ajanslarının yanı sıra çok sayıda işletme ve aralarında 30 Haziran'da kendi özel asteroit programını da yayınlayacak olan Discovery Channel gibi medya ortakları da destek ve katılım veriyor. Bu iki özel yayın, Asteroit Günü'nde dünya genelinde 190 ülkede gerçekleşen 700'dan fazla etkinliği ekranlara taşıyacak.

Asteroit Günü programı (Asteroid Day LIVE), Lüksemburg'taki RTL City binalarında yer alan yeni BCE stüdyosundan 24 saat canlı yayınlanacak. Program, SES uydu ağına abone olan çeşitli yerel kanallarda ve Asteroid Day web sitesi aracılığıyla izleyicilerle buluşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan SES Teknoloji Başkan Yardımcısı Ruy Pinto, "SES'te teknolojiyi, yaşamı iyileştirmek ve kurtarmak için bir araç olarak değerlendiriyoruz. Asteroitlerle ilgili bilgi edinmek, gezegenimize etkilerini, bir gün verebilecekleri kaynakları öğrenmek ve gezegenimizi korumak için mevcut en iyi teknolojiye sahip olma konusunda neler yapabileceğimizi araştırmak amacıyla düzenlenen bu küresel farkındalık kampanyasına sponsor olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

30 Haziran 2017'de 24 saat izleyebileceğiniz Asteroit Günü Canlı yayını için televizyonlarınızı şimdiden ayarlayabilirsiniz. Bir gün öncesinde durağan bir görüntü yayınlanacak olan kanal ayarları için, televizyonunuzun ayarlar bölümüne girin ve 'yeniden ayarlayın' veya 'güncelleyin' seçeneğinden faydalanın.

SES, 19.2 Doğu yörüngesindeki Astra 1L uydusu aracılığıyla izlenebilecek yayın detayları:

Hizmet Adı: Asteroid Day 2017

Hizmet Kimliği: 4299

Transponder: 1.006

Yörünge Poz: 19.2 Doğu

İndirme Frekansı: 11288.00 MHz

Polarizasyon: Dikey

Modülasyon: DVB-S2 8PSK

FEC: 2/3

SR: 22 MS / sn

Asteroit Günü ile ilgili daha detaylı bilgi ve videolar için http://asteroidday.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları