Astronot olmak ister misiniz? İşte fırsat!

Yıllardır Uzay araştırmalarını uzaktan izleyenlere büyük fırsat: Astronot olma şansı!

Astronot olmak ister misiniz?

Eğer yeni alanları keşfetmek istiyorsanız ve macera tutkunuz üst seviyede ise, üstüne bir de ABD vatandaşlığınız varsa, size iyi bir haberimiz var: NASA'nın yeni astronotları için başvuruları, Aralık ayının ortalarında başlıyor.

NASA'nın son astronot almasının üzerinden birkaç yıl geçmiş durumda ancak yapılan duyuruya göre yeni başvurular 14 Aralık tarihinde açılacak ve Şubat ayının ortalarına kadar devam edecek.

Tabii ki listeye adınızı eklemek astronot olmak için yeterli olmuyor. NASA başvurusu, ilgili kişilerin mühendislik, biyolojik bilimler, fiziksel bilimler veya matematik alanında diploma ve deneyim sahibi olmalarını veya bir jet uçağının pilotu olarak en az 1.000 saat geçirmiş olmalarını gerekli görüyor.

Şu anda aktif olarak astronot listesinde 47 isim yer almakta. Ancak uzay keşfinin yeni neslinde önümüzdeki 15 yıl içerisinde Mars'a gitme planları ile çok daha fazla astronota ihtiyaç duyulacak.

NASA'nın söylediğine göre yeni nesil astronotlar, kariyerleri sırasında ABD yapımı dört aracın herhangi birinde uçabilirler ve bunların arasında Uluslararası Uzay İstasyonu, şu anda üretilmekte olan NASA'nın Orion derin uzay keşif aracı ve iki ticari uzay aracı – Boeing'den CST-100 Starliner ve SpaceX Crew Dragon – yer almakta.

NASA yöneticisi Charles Bolden, yeni uzay kaşifi grubunun Mars'a bot izleri bırakma planı için önemli olduğunu söylüyor. Yeni seçilen astronot grubu ABD yapımı uzay araçlarında yer alarak önemli bilimsel araştırmaların yapılmasına ve şu andaki sınırların aşılmasına yardımcı olacak.

Başvurular Aralık ayının ortalarında başlayarak birkaç ay boyunca devam etse de, adaylar 2017'nin ortalarına kadar açıklanmayacak...

Okuyucu Yorumları