Asus 2012'de daha iddialı!

Donanım devi ASUS, İstanbul'daki bu önemli etkinlikte 2012 hedeflerini sıraladı!

Asus 2012'de daha iddialı!

ASUS, Cihangir'de Yımırta isimli mekanda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 2011 yılı verilerini ve 2012 yılına dair beklentilerini dile getirdi. ASUS Türkiye ve Afrika Bölgesi Direktörü Peter Chang toplantıda yeni ve yenilenen ürünleri ile Mayıs-Haziran döneminde çok daha iddialı olacaklarını, geçen yıl taşınabilir bilgisayar pazarında eriştikleri %13,5'luk pazar payının üzerine ekleyerek birinciliklerini sürdürmek istediklerini belirtti.

2011 yılında Türkiye'de bir önceki yıla göre %200 büyüme gösteren ASUS, 200 milyon dolarlık bir satış rakamı yakaladı. Chang, bu yıl yaklaşık 350.000 adet notebook ve netbook sattıklarını, 3. çeyrek sonunda piyasaya giren tabletlerde de 2011 sonuna kadar 10.000 barajı aştıklarını belirtti.

Teknolojiye yenilik ve estetik mükemmelliğini katma peşinde olduklarına değinen Chang ve ASUS yöneticileri, yeni dijital çağda dünyanın en çok takdir edilen öncü markalarından olabilme misyonuyla Türkiye'de de hedeflerini yükseltmeye hız vereceklerini belirttiler.

Sektörün 2011 yılı değerlendirmesini yapan ve Türkiye'deki 2012 hedeflerini açıklayan ASUS Türkiye ve Afrika Bölge Direktörü Peter CHANG; 2011'da sektörünün Avrupa ülkelerinde yerinde sayarken Türkiye'nin yüzde 10-15 oranında büyüdüğüne dikkat çekiyor. Türkiye'nin büyüme hızının gelecek 2 yıl içinde artarak devam edeceğini belirten Chang; Türkiye'nin kendileri için merkez konumda olduğuna vurgu yaparak "Türkiye'nin yapısına göre hareket ediyoruz. Telekom tarafında 2011 yılı sonunda başladığımız iş ortaklığı görüşmeleri hızla devam ediyor. Bu yıl içinde yeni ürünlerimiz için farklı planlamalar gerçekleştireceğiz, gelecekte de bu devam edecek" dedi.

Türkiye'de en çok hala notebook satılıyor

Türkiye'de en çok hala notebook satılıyor

Türkiye'de en çok hala notebook satılıyor

Gelişen pazara bağlı olarak taleplerin de değiştiğini belirten Chang; 2011 verilerine göre taşınabilir bilgisayar pazarında netbook satışlarının azalarak bu rakamsal kaymanın tablete olumlu etki ettiğini, yıl içinde satışa sundukları Eee Pad tabletler ile de netbookta kaybettikleri oranları iyi bir şekilde geri kazandıklarını belirtti. Chang ayrıca kendi beklentilerinin, taşınabilir bilgisayar pazarının 2012 yılında yüzde 8'lik büyüme performansı gerçekleştireceği yönünde olduğunu sözlerine ekledi.

Hedef birinciliği korumak

Türkiye'de ciddi yatırımlar yapan ve globaldeki büyümesine paralellik gösteren ASUS Türkiye taşınabilir bilgisayar pazarında geçtiğimiz yılı %13,5'luk bir pazar payı ile lider olarak kapattı. 2011'in son çeyreğinde iyi bir çıkış yaptıklarını belirten Chang, bu yıl hedeflerinin öncelikle liderliği korumak ve az da olsa bir büyüme rakamı ile %15 paya sahip olmak istediklerini belirtti.
Yeni ürünler hakkında bilgiler veren Türkiye yöneticileri de yenilenen ürünlerin ve yeni çıkacak ürünlerin bu hedefleri rahatlıkla aşabileceğini belirttiler. Yıl içinde tüm serilerinde bir üst versiyonu satışa sunacak olan ASUS, Padfone, yenilenen ZENBOOK, yeni netbook ve notebooklar ile pazarda söz sahibi yerini korumak adına çalışmalarını sürdürüyor.

ASUS 2012'de daha da iddalı olacak

ASUS Türkiye olarak 2012 yılında da fark yaratacaklarını belirten Chang, bu anlamdaki hedeflerini şöyle sıralıyor: "2012 yılında teknolojiye çok şeyler kazandıracağız. Var olduğumuz satış kanallarında güçlendiğimiz, alternatif kanallarda ise yeni iş modelleri gerçekleştirdiğimiz yeni bir yıl bizi bekliyor. Yılın ikinci yarısından itibaren, başta Padfone olmak üzere kullanıcıları her açıdan tatmin edecek ürünlerimiz pazarda olacak. Tüm ürün gruplarımızda tasarım ve ASUS'a özel teknolojilerle rakiplerimizden farklılaşmaya devam edeceğiz."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları