Asus'tan yüksek performanslı yeni anakart

Yüksek performanslı anakartları ile tanınan Asus, şimdi de P7P55D Serisi ile karşımızda...

Asus dur durak bilmiyor!

ASUS P7P55D Serisi anakartlar en yeni Intel işlemcileri ve çoklu ekran kartı yapılandırmalarını destekleyerek; sunduğu overclock özellikleri, soğutması kapasitesi ve güç verimliliğiyle de göz dolduruyor. ASUS P7P55D Serisi; Hybrid Processor, Hybrid Phase ve Hybrid Operating System adlı bir grup yeni özelliklerle sistem performans denetimini tamamen kullanıcıların kontrolüne bırakıyor. Ödüllü "Xtreme Design" ergonomisine sahip olan bu anakartların kullanışlılığı ve dayanıklığı da bir hayli yüksek.

ASUS Hybrid Processor ile Yüksek Performans Artışı
Kullanıcılar Hybrid Processor sayesinde Intel'in en yeni işlemcilerinden (Core i5 ve Core i7) mümkün olan en yüksek performansı elde ediyorlar. ASUS TurboV EVO sanki ikinci bir mikroişlemci gibi çalışarak overclock işleminin her adımında uzman ya da acemi ayırt etmeksizin tüm kullanıcıların imdadına yetişiyor. Rahatlıkla anlaşılabilen uygulama arayüzü üzerinden BIOS ayarlarına girmeksizin overclock yapılabiliyor.

Auto Tuning otomatik overclock becerisini etkinleştirerek, hızaşırtma işlemlerini daha da basitleştiriyor. Bunun yanında ASUS OC Profile ile birkaç farklı kullanım senaryosu için özel olarak hazırlanmış ayarlardan birisi seçilebiliyor. ASUS Turbo Key ise klavyenin tuşlarından birine atanılan overclock ayarlarını tek bir dokunuşla hayata geçirilmesini sağlıyor. Son olarak ASUS TurboV Remote teknolojisiyle bir uzaktan kumandayla overclock yapabiliyor, Turbo Key'i etkinleştirilebiliyor ve hatta Energy Process Unit(EPU) ayarları bile uzaktan değiştirilebiliyor.

Hybrid Phase ile nefes kesen güç verimliliği

Hybrid Phase ile nefes kesen güç verimliliği

Hybrid Phase, en yüksek enerji tasarrufu, verimlilik ve soğutma sistemi işlemleri için ASUS Xtreme Phase ile ASUS T.Probe'u bir araya getiriyor. Xtreme Phase, şu ana kadar güç verimliliğini ve overclock sonrası sistem kararlılığını yükseltmek için tasarlanmış en iyi güç yönetim sistemlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Dahası, yeni frekans dönüştürme teknolojisi harcanan güç başına alınan başarımı olabildiğince arttırıyor. Dünyanın ilk etkin sistem sıcaklığı denetim teknolojisi olan ASUS T.Probe anakartın güç fazları üzerine binen yükü algılıyor ve fazlanın ürettiği ısıyı mümkün olan en az seviyeye indirerek çalışan işlemcinin etrafındaki ekstra sıcaklığı azaltıyor. Bu teknolojiler anakartın kullanım süresini de oldukça arttırıyor. Üstelik anakart üzerinde kaliteli devre elemanları kullanılarak anakartın ömrüne ömür katılmış oluyor.

Hybrid OS ve Express Gate ile Windows 7 Uyum İçinde

Hybrid OS, Windows ve ASUS Express Gate işletim sistemlerini ASUS P7P55D serisi anakart üzerinde buluşturuyor. ASUS P7P55D Serisinin sürücüleri yakında çıkacak olan Windows 7 için şimdiden hazır. ASUS Express Gate tamamen ASUS'a özgü bir teknoloji olup, kullanıcıların Windows işletim sisteminin açılışını beklemeden, güç düğmesine basıştan itibaren sadece 5 saniye gibi kısa bir süre sonra internet uygulamalarına ve web sitelerine erişimini mümkün kılıyor.

MemOK! : Sistemin bellek sorunlarına son!

MemOK! : Sistemin bellek sorunlarına son!

MemOK! ile beraber kullanıcıların artık anakarta taktıkları bellekler hakkında endişelenmeleri gerekmiyor. MemOK! Bellek ayarlarını hataya sebep olmayacak şekilde belirleyerek bilgisayarın açılmasını garanti altına alıyor.

Geniş Ürün Ailesi

ASUS P7P55D ailesi oldukça geniş ve her biri birbirinden çekici özelliklerle beraber geliyor. Örneğin P7P55D Deluxe 10 kanal ses ve DTS Surround Sensation UltraPC desteğine sahipken, P7P55D Premium dünyanın ilk 32-fazlı hibrid güç düzenleme sistemini ve yeni SATA 6Gb/s depolama arayüzünü bünyesinde barındırıyor. Diğer ASUS P7P55D modelleri ise P7P55D EVO, P7P55D PRO, P7P55D ve P7P55D LE.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları