Asus'un bu laptopu rakiplerinden çok farklı!

Asus'un yeni laptop'u NX90 sadece tasarımıyla değil, bu ilginç özelliği ile de çok farklı...

Bu laptop çok farklı!

Masaüstü bilgisayarlardan ziyade popülaritesi gün geçtikçe artan dizüstü bilgisayarlar ve hatta tablet PC'ler, kullanıcıların birinci tercihi olmaya başladığı şu günlerde Asus da yeni ürünüyle Türkiye'deki kullanıcıların karşısına çıktı.

Asus'un "ses ve tasarımın geldiği son nokta" olarak da tabir ettiği NX90 model dizüstü bilgisayar, dizüstü PC pazarındaki diğer ürünlerden oldukça farklı bir cihaz.

Öncelikle tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve dünyaca ünlü tasarımcı David Lewis'in elinden çıkan Asus NX90, parlak alüminyum dış kaplamaya sahip bir ürün. Bunun yanı sıra ses kalitesiyle de öne çıkan NX90, 11 watt'lık amfisiyle rakiplerine oranla 5 kat daha fazla dışarıya ses verebiliyor.

Diğer dizüstülerden farklı olarak iki farklı touch pad'e sahip olan NX90, böylece hem sağ el, hem de sol elle fare kontrolünü mümkün kılıyor. Örneğin sol elle fareyi kullanarak bir nesneyi taşırken veya çekerken, diğer touch pad'e tıklayarak objeyi seçebiliyoruz.

Asus NX90'ın teknik özellikleri

Asus NX90'ın teknik özellikleri

Intel Corei7 740QM + Intel HM55 işlemci

8GB 1066MHz DDR3 Bellek

18.4 inç LED aydınlatmalı 1920x1080 Full HD ekran

Nvidia GeForce GT 335M 1GB Ekran Kartı

1TB (1000GB) 5400 RPM Sabit Disk

Blu-Ray + DVD RW Sürücü

2x USB 3.0, HDMI, VGA, e-SATA

Ses giriş / çıkışları

Ebatları 530x280x30-43 mm

Ağırlığı 4.4 kg

Ağırlığı nedeniyle dizüstü bilgisayar olmanın ötesinde masaüstü bilgisayar şeklinde kullanımı daha pratik olan Asus NX90, sürekli bilgisayarlarını yanında taşımak isteyen kullanıcılardan ziyade, sabit kullanım için daha avantajlı bir bilgisayar olarak betimlenebilir. Donanımsal özellikleriyle dizüstü bilgisayarların varabileceği en uç sınırda olan NX90'ın şarj süresi ise (varsayılan ayarlar baz alındığında) 2 saati geçmiyor. Oyun oynarken, müzik dinlerken veya film izlerken kullanıcılara tam bir multimedya keyfi yaşatabilen NX90, tasarımı ve yüksek ses kalitesiyle dikkat çekiyor.

Selim Öztürk

Okuyucu Yorumları