Asus'un ilk akıllı saati ZenWatch geldi!

ASUS'un, uzun zamandır dedikodusu yapılan bombası, IFA 2014'te resmi olarak patladı!

...Ve sonunda tanıtıldı!

Asus'un ilk akıllı saati, sonunda Berlin'deki IFA teknoloji fuarında tanıtıldı. Android Wear platformu üzerinde çalışan yeni ZenWatch, yuvarlak hatlarıyla göze hoş görünen bir tasarıma sahip.

1.63 inç'lik dokunmatik AMOLED ekranında 320 x 320 piksel çözünürlük sunan saatin gövdesinde kavisli paslanmaz çelik ve kırmızı altın renkli bir bant kullanılmış. ZenWatch'un Gorilla Glass 3 teknolojisiyle üretilen ekranı, 2.5D kavise sahip. Saatin kutusunu açtığınızda karşınıza orijinal, dikişli bir kayışta çıkıyor, ancak dilerseniz kendi 22mm'lik kayışınızı kullanabiliyorsunuz.

Asus'un ilk akıllı saati ZenWatch geldi!

Teknik özelliklere baktığımızda ise ZenWatch'un Samsung Gear Live veya LG G Watch gibi 1.2GHz Snapdragon 400 işlemciye, 512MB RAM'e, 4GB dahili depolama alanına, 1.4 watt pile, Bluetooth 4.0 bağlantısına, bir mikrofona ve kalp ritmi sensörüne sahip olduğunu görüyoruz. IP55 sertifikasyonu sayesinde duş altında kullanabileceğiniz ZenWatch'u şarj etmek için şarj istasyonuna yerleştirmeniz yeterli oluyor.

ZenWatch'un ilgi çekecek ek özellikleri, fiyatı!

ZenWatch'un ilgi çekecek ek özellikleri, fiyatı!

ZenWatch'u diğer Android Wear'lı saatlerden farklı kılan özellikler arasında Asus'un ZenUI'dan esinlenerek eklediği şık tasarım öğeleri ve uygulamalar var. Örneğin Watch Unlock, saatin kilidini saat kadranı üzerine dokunarak açmanıza izin veriyor. Tap Tap ise çift dokunarak önceden belirlediğiniz bir görevi etkinleştirmenizi sağlıyor. Cover to Mute, saatinizin üzerini elinizle kapatarak onu susturmanıza, Find My Phone ise onu kaybettiğinizde bulmanıza yardımcı oluyor. Saat, Do It Later yapılacaklar listesini ZenUI destekli telefonunuzla eşitleyebiliyor.

Asus ZenWatch'un fiyatı 260 dolar olarak belirlenmiş, dolayısıyla Android Wear'lı rakiplerinden biraz daha pahalı. Ancak saatin farklı bölgelerde indirimli olarak satışa sunulması bekleniyor. ZenWatch, bu senenin üçüncü çeyreğinin sonlarında piyasaya sürülecek.

Bu arada Asus'un yeni tanıttığı süper ince Zenbook ve yeni MeMO Pad 7 hakkında detayları, ilerleyen saatlerde CHIP Online'da bulabileceksiniz.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları