ASUS WL-700gE: Tüm ihtiyaçlarınız tek kutuda

ASUS, BitTorrent destekli, dahili sabit diskli kablosuz yönlendirici ASUS WL-700gE'yi piyasaya sundu

Torrent Destekli Router

ASUS WL-700gE; kablosuz erişim noktası, yönlendirici, yazıcı sunucusu, ftp sunucusu, dahili 160GB sabit diski ile tüm ihtiyaçlarınızı tek bir kutuda topluyor.

ASUS WL-700gE bilgisayardan bağımsız olarak, dahili sabit diskine belirlediğiniz dosyaları indirebiliyor. Ağ üzerinde herhangi bir bilgisayardan çalıştırabileceğiniz dosya indirme yöneticisi, BitTorrent, WEB ve FTP desteğine ve kolay kullanılabilir bir arayüze sahip. Dosya indirme emirleri cihaz içerisinde bir kuyruğa alınıyor, siz uykudayken ve bilgisayarınız kapalı olsa dahi, dosyalar cihaza bağlı olan sabit diske ya da dahili sabit diskine indirilebiliyor.

WL-700gE, ağa bağlı dosya sunucusu olarakta kullanılabilir. 160GB sabit diskin içindeki verilere ağ üzerinde yetkilendirilen kullanıcılar erişebilir, ve yetkileri doğrultusunda dosya ekleyebilir, değiştirebilir ya da silebilirler.

Cihazın USB 2.0 portuna takabileceğiniz ilave bir sabit disk ile RAID 1 yapılandırması yapabilir ve veri güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Cihaz üzerindeki sabit diske, ftp sunucusu özelliği ile dünyanın her yerinden erişmek mümkün.

WL-700gE'nin bir diğer ilgi çekici özelliği ise dahili bir WEB sunucusu bulundurması. HTML tabanlı WEB sunucusu kullanıcıların kolay bir şekilde özelleştirebilecekleri bir WEB sayfası arayüzü içeriyor. Router ile hazır olarak gelen bu özelleştirilebilir WEB sayfasında, favori sitelerinizi, fotoğraflarınızı ve hakkınızdaki bilgileri kolay bir şekilde paylaşıma açabiliyorsunuz. Ayrıca WEB sitenizi ziyaret eden kişilerin, mesaj bırakabilecekleri bir mesaj panosu da bu hazır WEB sayfası ile sunulanlar arasında.

Cihaz üzerinde bulunan USB portlara sabit disk bağlayabileceğiniz gibi, USB yazıcı bağlayıp, yazıcınızı ağınıza paylaştırabilirsiniz. Cihazın ön tarafında bulunan USB porta, USB bellek takıp, "Auto Copy" tuşu ile USB belleğinizdeki verileri cihaz içerisinde ki sabit diske aktarabiliyorsunuz.

Arkasında bulunan 4 adet 10/100Mbps çalışan switch portları sayesinde kablolu bağlanan kullanıcılar unutulmamış. IEEE 802.11b ve IEEE 802.11g teknolojilerini destekleyen cihaz standart erişim noktalarından yaklaşık üç kat daha fazla kapsama alanı sağlıyor.

WL-700gE, dünyanın en büyük tüketici fuarı International CES tarafından, ev ağları kategorisinde "Yenilikçi Tasarım ve Mühendislik" ödülü almıştı.

Okuyucu Yorumları