Asus ZenScreen GO MB16AP İnceleme

Her yerde çoklu monitör keyfi isteyenlere özel Asus ZenScreen GO MB16AP modelini inceledik.

CHIP Online Notu 85

ASUS’un kullanıcılara çoklu monitör deneyimini her yerde yaşatmak için tasarladığı ZenScreen Go MB16AP modeli, ilk etapta 15,6 inç 1920x1080 çözünürlüğünde IPS teknolojisine sahip yansıma önleyici ekran ve 4 saate varan kadar kullanım sunan 7800 mAh pili ile dikkat çekiyor. QC3.0 hızlı pil şarjı desteği ile de tekrar hızlıca şarj edilebiliyor.

Sık seyahat edenler için ideal olan kompakt yapılı ZenScreen GO MB16AP, 850gr ağırlığı ve neredeyse bir kurşun kalem (8mm) kalınlığı ile notebook çantanızın içine rahatlıkla sığıyor.

Monitörün entegre G sensörü ekranın yönünü otomatik olarak tespit ederek dikey ve yatay modlar arasında geçiş yapabiliyor. Böylece mobil telefonunuzu bağladığınızda uyumlu olarak kullanabiliyorsunuz.

Üzerinde HDMI bağlantı yok sadece tek bir USB Type C bağlantı bulunuyor. Bu bağlantı hem güç hem de video aktarımına destek veren bir hibrit sinyal çözümüne sahip olduğu için isterseniz kullanım sırasında bilgisayar üzerinden de şarj olabiliyor. iOS, Android, macOS, Windows 10 ve daha yeni sürümleri kullanan cihazlarda otomatik olarak USB Type C üzerinden tanınıyor. Adaptörle Type A USB ile de kullanılabiliyor. Ancak bu durumda bir sürücü kurmanız gerekiyor.

Monitörü toz ve çizilmelere karşı koruyan kılıfı da hem yatay hem de dik konum için bir stant olarak kullanılabiliyor. Cihazın sağ alt tarafındaki delik ise kılıf kullanılmadığında buraya bir kalem yerleştirip ekranın dik kalması için tasarlanmış. Inovatif ama başka bir fonksiyonu yok.

Sonuç

Sonuç olarak değerlendirirsek ZenScreen Go MB16AP, özellikle mobil formda bir monitör ihtiyacı olanlar için fazlasıyla pratik bir çözüm olmuş. Hafif yapıda olması bu yönde kullanımı pekiştirirken, ekran boyutuyla da ideal bir çalışma ortamı sağlıyor. Fiyatı ise şu sıralar 7 bin 900 TL dolaylarında. İhtiyacı olanlara öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ZenScreen GO MB16AP
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85