Atari iflas başvurusunda bulundu

Oyun dünyasının belki de en efsanevi şirketi; resmi olarak iflasın eşiğine geldi!

Bir devin iflası!

Efsanevi oyun geliştirici Atari, bir miktar bağımsız fon toplama umuduyla ABD'de iflas koruma başvurusunda bulundu. Şirketin amacı, kâr elde edemeyen ana şirketinden ayrılmak.

Asteroids, Centipede ve Pong gibi popüler oyunlarıyla tanınan Atari, Chapter 11 iflas başvurusu ile kısaca "sonraki 90-120 gün içerisinde tüm değerlerinin Bankruptcy Code'un 363 numaralı bölümü kapsamında satılmasını veya aynı sonucu doğuracak bir yeniden düzenlenmeyi bekliyor."

"Öz değerlerini koruyarak gelir potansiyelini ortaya çıkaracak Chapter 11"i tercih eden Atari, süreç boyunca işlerini normal olarak devam ettirmeyi planlıyor. Geçen sene finansal anlamda sıkışık bir dönem geçiren Atari'nin 2012-2013'de yüksek bir zarar rakamı açıklaması bekleniyor. Atari'nin Fransız ana şirketi bir seri yeniden yapılanmaya ve değer satışına rağmen 14 senedir kâr elde edememişti.

Atari Games, Inc 1984'de Atari'den ayrılmış, 1990'da JT Storage ile birleşmişti. 2001'de Hasbro tarafından satın alınan Atari, daha sonra Infogrames'in kontrolüne geçmişti. Şirket son senelerde dijital oyun ve mobil oyunlara daha çok odaklanıyordu.

Okuyucu Yorumları