Ateş tilkisi Firefox fazla ateşli çıktı!

Tarayıcı dünyasının yıldızı Firefox'un kötü bir yanı var: Ateş tilkisi gereğinden fazla ateşli çıktı

Firefox, PC yakıyor!

Firefox kullanıcıları, internet tarayıcılarının RAM kullanımını abartmasına alıştı. Ancak bu soruna bir yenisi eklendi: Firefox'un bir CPU kullanımı sorunu var ve bu sorun ısınma sorunlarına da sebep oluyor. Bu soruna özellikle bazı dizüstü bilgisayarlarda ve netbooklarda rastlanıyor.

Mozilla destek sayfalarında konuyla ilgili "Firefox consumes a lot of CPU Resources" başlığı da yer alıyor. Bu sorunu yaşayanların şikayetleri gün geçtikçe artıyor. Firefox dosya indirirken, işlerken ve gösterirken işlemci gücünü abartı bir şekilde kullanabiliyor. Farklı dizüstü modelleri için şikayetleri görmek mümkün.

Mozilla destek sayfasında tavsiye edilen Flashblock eklentisiyle internet sayfalarındaki flash içeriğin seçilerek engellenmesi oluyor. Ancak flash internette önemli bir miktar içeriğin sergilenmesinde kullanılıyor ve bu tatmin edici bir çözüm değil...

Yüklü sayfalarda artan yük

Yüklü sayfalarda artan yük
Ultra inceler anlık işlemci kullanımı zıplamalarından muzdarip

Diğer tarayıcılardan daha fazla kaynak kullanan Firefox, özellikle zengin multimedya içerikle yüklü sayfalarda kaynak kullanımını daha da arttırıyor. İşlemci kullanımı devamlı olmasa da anlık zıplamalar yapıyor. Durum hem PC'lerde, hem Mac'lerde böyle.

Güçlü dizüstü bilgisayarlarda, özellikle de masaüstü bilgisayarlarda pek fark edilmese de bu durum işlemcileri nispeten zayıf olduğu için netbooklarda daha fark edilir bir hal alıyor. Özellikle de ince netbook modellerinde işlemci kullanımı zıplamaları kendisini ısınma olarak gösteriyor. Bir dizüstü bilgisayar olan Apple'ın inceliğiyle meşhur MacBook Air modelinde fark ediliyor.

Bu yüksek işlemci kullanımı ve ısınma yüzünden ultra ince dizüstü bilgisayarlarda ve netbooklarda Firefox yerine başka bir tarayıcı kullanmak daha iyi bir seçim olabilir. Siz de bu konudaki tecrübe ve görüşlerinizi, yaşadığınız sorunları veya bu tür bilgisayarlarda Firefox'ta sorun yaşamıyorsanız bunu forumda bizlerle paylaşın.

Okuyucu Yorumları